duminică, 12 august 2012

Euclid şi cei trei crai răsăriţi ai USL-ului


            Figurile geometrice sunt parte importantă a echilibrului planetar. Poţi alege un cerc, un pătrat, o linie, un punct, dar în filozofia geometrică un triunghi a sedus întotdeauna, cucerind prin simplitate mintea înţelepţilor. Şi, din aproape în aproape, din triunghiuri s-au construit piramidele.  
          Tot pe cartea de căpătâi a lui Euclid tradusă în limba română ca Elementele, s-a bazat şi fosta opoziţie când a alcătuit USL-ul, doar că n-au ţinut seamă că în original numele cărţii era Stihia. Şi-au extras de acolo, fără ghilimele, axioma ce le-a convenit:
          „Întregul este mai mare decât părţile.”
          Dar nu mai mare decât prostia!
          Planul era bun, dar în marele lor orgoliu, cei trei crai răsăriţi nu au luat în seamă punctul nevralgic, călcâiul lui Ahile, faptul că pe un singur punct fix şi acela jucător, o construcţie poate da chix.
          Măcar de-ar fi fost un triunghi echilateral, cu laturile şi unghiurile egale! Într-un demers confuz, androgen, ei şi-au ales un triumghi sinucigaş, optuz şi scalen, cu ţinta în punctul P.(P de la preşedinte.) Numai că punctul P, demis, e departe de spasmul puncului G ce le-a declanşat dinainte orgasmul, în vis.
          Vezi mai jos imaginile fără cuvinte. Cum, cateta desenată cu creta de interimar – uzurpator de palate, un om slab, fără cârmă, scamator pe sârmă cu ţara grasă în spate – a luat foc cum se vede mai rar de la iască şi amnar. Nu te supăra frate Ponta, Dotore! N-a mai fost la vot ca la zar( tu more!), când s-au sucit babaroasele.
          Stihia şi-a răzbunat oasele.

Notă:
          Disertaţia ar putea continua. Mă opresc. Tot nu înţelege nimeni nimic.

5 comentarii:

  1. Esti captiv al gandirii bolnavicioase basiste. Cateta este componenta unui triunghi dreptunghic.Vezi vreun triunghi dreptunghic pe aici? Cu acest tip de logica schioapa au distrus si continua sa distruga pedelistii Romania!

    RăspundețiȘtergere
  2. "Cateta" aceea e legala, pentru ca e data prin Ordonanta de urgenta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ovidiu Adrian19:05
    Excelenta si rafinata parabola domnule Toma!
    Va asigur ca sunt multi cei care stiu sa guste asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristian Motoiu19:08
    un singur amendament, niciun triunghi nu pare a fi dreptunghic deci termenul de cateta nu prea se potriveste; in rest e simpatica

    RăspundețiȘtergere
  5. Ovidiu Adrian19:12
    +1
    ...vreau sa cred ca domnul Toma a introdus termenul intentionat....ca sa arate cat de distorsionata este vederea usl...

    RăspundețiȘtergere