vineri, 9 mai 2014

Simona Halep e in semifinale la Madrid



          “Ieși copilǎ cu pǎrul bǎlan afarǎ și râzi dupǎ soare, cǎ doarǎ s-o îndrepta vremea!”
          Așa se pare cǎ i-a zis, de data asta tatǎl, Simonei, punându-i într-un rucsac racheta de tenis și câteva tricouri. Și la fel ca Nicǎ a lui Ștefan a Petrei la rândul lui îndemnat de instinctul matern sǎ plece din coclaurii Humuleștilor și copila cu pǎrul bǎlan a plecat din Constanţa  lui Mazǎre sǎ se lupte cu zmeoaicele pe zgurǎ, iarbǎ, ciment sau alte suprafeţe rapide și sǎ cucereasca evident trofee.
          A mai curs ceva timp, pânǎ sǎ vinǎ prezentul, când se înghesuie lumea sǎ o cunoascǎ.  Cum și la Nicǎ a Petrei cursese ceva apǎ pe râul Ozanei, pânǎ sǎ cânte la bisericǎ în ziua de Paști rugǎciunea “Îngerul a strigat”, spre uimirea humuleștenilor.
          Nu mi-am propus sǎ fac paralelisme, pentru simplu motiv cǎ Simona a umblat în adidași, în timp ce Nicǎ se purta în cizme. Așa era atunci! Și ghinioanele au fost diferite, ea nu a dat de bucluc cǎzând în ispite, sǎ ia râia de la caprele vreunui Irinuc și nici nu s-a lǎsat tunsǎ din considerente etice. Azi dacǎ ceva îti prisosește, e simplu, faci operaţii estetice.
          La un moment dat, nu-l cunoștea personal, Simona s-a întâlnit cu Ţiriac pe mare, ţinea strâns timona unui barcaz. Ea era pe val prin urmare și mustǎciosul o mǎsura mustǎcind cu necaz. Parcǎ ochea un mistreţ prin lunetǎ.
          Asta micǎ era necesar sǎ mai creascǎ 10 centimetrii, înainte sǎ se nascǎ, și mǎcar de-ar fi fost brunetǎ ca Serena, cu noaptea pe ea, sǎ ajungǎ stea.
          Ţiriac puiule! Nu fii prostǎnac, ţara geme! Îi facem o rachetǎ mai lungǎ!...
*
          Se aude cǎ dupǎ Madrid, Ponta o cheamǎ pe Simona la partid
în campanie. Ea ar vrea la Mișcarea Popularǎ cu falansterul în blugi și trotineta la sanie, dar premierul a anunţat-o cǎ-i trimite Corpul de control și trupele NATO, sǎ-i mǎsoare racheta.
          Ieși copilǎ cu pǎrul bǎlan afarǎ și râzi la soare!... Ne jucm
și noi, poate se îndreapt
ǎ vremea

2 comentarii:

  1. Ionescu Toma Ion Pare ca nu ne putem tine de viteza cu care Simona obtine performantele, Este deja in finala dupa ce a eliminat-o pe Kvitova. Felicitari Simona Halep! Nu sunt multi romani cu care ne mandrim. De fapt pe ei nu-i descopera televiziunile...

    RăspundețiȘtergere
  2. Alexandrina Neacsu Forza Simona! Esti minunata!
    56 minute · Îmi place

    RăspundețiȘtergere