sâmbătă, 21 februarie 2015

Evenimente paralele

            Pe mapamond, douǎ sunt evenimentele importante care ţin azi cu sufletul la gurǎ planeta. Ele se desfǎșoarǎ în București și Dubai. Dar numai într-un singur loc în lume pot fi urmǎrite concomitent, la clubul Tonka, pe Biserica Amzei la nr 19. Așa au gândit într-o convenţie istoricǎ,  deasupra muritorilor, Dumnezeul nostru și Alah al lor. Tulburǎtor cum dintre toate subiectele posibile, dintre toate evenimentele, dintre toate conflictele deschise, mai mult sau mai puţin diplomatice, dintre toate artele, s-a ales tenisul și poezia.
            În Dubai, Simona Halep joacǎ începând cu ora 17 finala turneului cu Karolina Pliskova și am dori sǎ o vedem evoluând elegant, fǎrǎ tensionǎri inutile, la cea mai bunǎ valoare a ei. De partea cealaltǎ, la Tonka, lucrurile se complicǎ puţin pentru cǎ Cenaclul de urgenţǎ a invitat sumedenie de poeţi care sǎ-și prezinte cǎrţile și sǎ le ofere spre vânzare cu discount și autograf cu tot. Vǎ daţi seam ce îmbulzealǎ va sǎ fie!
            Vine firesc întrebarea:
            – Bine dar ce legǎturǎ are tenisul cu poezia ca sǎ le legǎm împreunǎ? Vǎ spun eu,, are o legǎturǎ indisolubilǎ. Spre exemplu eu lansez Nordurile și pun la dispoziţie în jur de treizeci de cǎrţi. Sper sǎ fie suficiente. Câte cǎrţi se vor vinde, atâţia ași vor zbura din racheta Simonei. E stabilit! Pǎi ce credeaţi cǎ am lǎudat-o degeaba pânǎ acum în articolele mele sportive!?...

            Era sǎ uit. Când veniţi la Tonka, luaţi cu dumneavoastrǎ tableta personalǎ sau telefonul smartphone, sǎ vedeţi meciul Simonei în timp ce citim poezie. În liniște, ca sǎ nu supǎrǎm nici amfitrioana, pe Daniela Toma.
La Gaudeamus fara discount...

Un comentariu:

  1. Daniela Toma Excelent! "Mare OM, mare caracter" sunteti, domnule Ion Toma Ionescu!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere