joi, 26 februarie 2015

Pasarea cetii. Viral cu scriitori

            Sǎ aduci delaţiunea în balanţa justiţiei, la rang de etalon al mǎsurii și ca monedǎ de schimb pentru libertatea corupǎtorului sau celui dovedit corupt, mi se pare o josnicie mult mai mare decât nota informativǎ pe care securistul fostului regim, o plǎtea informatorului ce-și turnase nevasta, dupǎ ce aceasta obositǎ de la servici, îi destǎinuise în pat cǎ aflase de la bunici cǎ dragostea ar fi mai frumoasǎ în Germania și ar fi bine dacǎ și ei împreunǎ ar încerca…
            Laș, a doua zi bǎrbatul încodeia în faţa ofiţerului cu lux de amǎnunte, cum  o sǎrutase el pe gurǎ luându-i tot oxigenul, îi descheiase sutienul de la încheieturǎ sǎ o tragǎ mai bine de limbǎ și sǎ-i dibuie sinapsele dușmǎnoase ale gândului. Multumit de situaţie și pentru cǎ rǎmǎsese timp sǎ-și corecteze semnele de punctuaţie, a trecut pe la casierie sǎ-și încaseze recompensa.
            În oraș, în drum spre casǎ, cumpǎra o sticlǎ pintecoasǎ de vin sǎ-l bea cu nevasta și s-o mai descoasǎ puţin…
            Asta înţeleg eu din ce se întâmplǎ azi la procurori. În arest preventiv, cu sau fǎrǎ motiv, pe bandǎ rulantǎ, îi boteazǎ literar mari scriitori. Primiţi în Uniune fǎrǎ dosar.

            Mǎi oameni buni, nu cǎ n-aș vrea sǎ-i ia DNA-ul pe hoţi! Dar, sǎ nu ne trezim cu delaţiune, cǎ ne ia pe toţi!

2 comentarii:

  1. Silvio Sticea Elena Udrea a devenit inamicul public nr.1 in Romania, toti ceilalti: ponta, dragnea, oprisan, andronescu etc., sunt niste bieti sfinti ce asteapta sa fie recunoscuti de BOR..., ce rusine...!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gheorghe Dinu Este clar ca sistemul corupt din Romania a gasit tapul ispasitor in Elena Udrea si in toata camarila acesteia. Astfel poporul fericit de moartea caprei vecinului va adormi linistit chiar daca viata lui va fi la fel de mizerabila daca nu chiar mai mizerabila!

    RăspundețiȘtergere