luni, 23 martie 2015

UnEscupres.ro Trofeul destinului


        “Bǎi, dar greu e trofeul ǎsta!” Și la propriu și la figurat, e un trofeu pentru care aducerea lui în ţarǎ din îndepǎrtata Californie va necesita un transport cu un avion special. Nu ne facem probleme, nu ne lasǎ la greu prietenii americani. Am aflat pe surse cǎ ni-l vor trimite odatǎ cu ambasadorul lor. Bucata aia grea ce pǎrea un uriaș diamant e dintr-un minereu stelar, solid, șlefuit, pe care se poate încrusta așezat povestea unei cariere la rândul ei stelare. Se zice cǎ textul e deja scris de zei în limbajul tǎbliţelor de la Tǎrtǎria, dar e pǎstrat secret la NASA alǎturi de misterul extratereștrilor, ca sǎ nu descurajeze restul competitorilor. Dacǎ Jelena Jankovici ar fi știut dinainte rezultatul de unde ar mai fi venit dramatismul și suspansul?
          Așa se gestioneazǎ lucrurile la nivel înalt.
          Partida în sine a curs ca și cum râul Jelena , dupǎ ce în drumul sǎu și-a adunat afluienţii împlinindu-se fluviu, s-a rǎtutit simţind cǎ sunt aproape dunele de nisip. A crezut cǎ deja a ajuns pe ţǎrmul Pacificului, dar în spatele unei stâncii Halep, nu era decât marele deșert însetat al Californiei care i-a înghiţit ca pe nimic apele. Douǎ mingii i-au lipsit Jelenei ca sǎ rǎstoarne destinul. Norocul a fost cǎ zeii terminaserǎ vinul și au privit în jos spre Indian Wells.
          Strǎnsǎ lupta și sǎ recunoaștem de uzurǎ. Spunea înainte de meci CTP-ul cǎ Simona nu ar trebui sǎ intre în stilul de joc al adversarei și sǎ joace mingiile în raliuri lungi de pe fundul terenului, dar românca încǎpǎţânatǎ, a dorit cu tot dinadinsul s-o batǎ cu armele ei. La finala de anul trecut de la Roland Garos jucase cu Maria Sharapova spectaculos și a pierdut. Sǎ mergem pe mâna ei. E aproape aprilie și anul ǎsta a înclinat tricolorul într-un singur meci.

          Felicitǎri Simona! Ca o învǎţǎtoare a destinului ne aduci aminte cǎ sentimentul mândriei poate fi românesc.


2 comentarii:

  1. Cine ar fi stiut ca sportul poate fi atat de literar? Frumos articol si bine scris. Imi vine sa ma apuc sa ma uit la tenis! Adevarul e ca Romania nu a mai avut de mult o figura care sa ajunga atat de cunoscuta! La mai multe!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nana Motfolea Felicitari Simo!
    2 minute · Îmi place

    RăspundețiȘtergere