sâmbătă, 6 februarie 2010

Vrăjitoarele şi codul portocaliu


Cele mai străluminate cinci vrăjitoare ale neamului în frunte cu Cireşica s-au strâns în conclav la Cluj să-şi unească forţele lor magice pentru a ostoii marasma rostogolită malefic peste ţară, şi a potoli criza, urmare focului viu, rugul aprins al flacării violet.
Vigoarea demersului pare să-şi arate roadele, şi semnele sunt de izbândă. Doar că, tot peste noi se prăbuşesc consecinţele. Mai întâi , aseară ,deflagraţie cu foc într-un bar, apoi azi, viscolul năprasnic stârnit din senin de ritualurile şi descântecele Salemului clujean a dat apă la moară Antenelor şi Realităţii. Zile in sir au tocat subiectul si il vor toca in continuare.
Întrebarea e capitală şi în capitală, chiar dacă geographic luminatele spirite vrăjitoreşti îşi transhumară pentru 9 zile comandamentul , în pădurile încărcate de har ale Feleacului. (Cutreierate în tinereţe de Boc cu har, sau de har cu Boc e o altă întrebare…)
Răul a rămas aici la Bucureşti, înconjurat de CSAT, SPP, MOSAD sub zidurile Cotroceniului. Băsescu şi-a tras scut antirachetă, fără să ţină seamă de sfaturile dezinteresate ale Moscovei, fără să consulte PSD-ul, Partidul Conservator, pe Vadim, Gigi Becali s-au măcar pe Mihaela lui Gioană, că el era ocupat cu Congrsul…
Lipsă de strategie şi analiză a priorităţilor! Dacă am fi avut un scut antiflacără , sau un scut antiviscol, altfel priveam acum lucrurile . Şi bieţii cercetatori de la Institutul de Meteorologie n-ar mai fi fost chemaţi să dea socoteală Parlamentului, cum risipesc ei culorile galben şi portocaliu, pentru nişte amărâte de coduri…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu