luni, 24 octombrie 2016

Votaţi cu Simona




         
E suficient să priveşti Turneul Campioanelor şi înţelegi cât de fin trebuie să fie reglajul la nivelul înalt la care jucătoarele de tenis îşi calculează reacţiile, îşi drămuiesc eforturile şi îşi folosesc cunoştinţele de calcul geometric pentru a dirija traiectoria mingii de aur care să se îngroape în terenul adversarei.
Să ne înţelegem bine, nu este uşor să te clasezi între primele opt. Doar ele primesc dreptul în Olimpul singaporez de a se întrece în disputa finală a zeiţelor. Aici întâmplarea nu poate juca nici un rol căci sita cerne tot anul şi nici un juriu nu poate influenţa cu subiectivismul lui, precum la premiile de frumuseţe sau în gimnastică, atunci când bătălia mare e între ruşi şi americani la stabilirea corpurilor de arbitrii ce măsluiesc notele. La tenis dictează doar rezultatele, poţi avea un dram de noroc, dar nu poţi păcăli niciodată!
          O să-mi spuneţi că lipsesc Maria Sharapova şi Serena Williams, prima ispăşindu-şi o pedeapsă pentru că a folosit necinstit stimulenţi, iar cealaltă retrasă probabil ca o măsură de prevedere ce întăreşte de fapt bănuiala că ar fi luat-o şi ea razna pe urmele Mariei.
O să-mi spuneţi că grupa albă e mai albastră decât grupa roşie unde joacă Halepa noastră. Că la prima victorie a Simonei, Keys s-a bătut singură… Şi ce dacă o să-mi spuneţi asta! Eu am să vă răspund cu mândrie, Ştiţi că după meciurile de ieri şi de azi, meciuri de excelent nivel şi de un firesc echilibru Simona ar putea urca în clasamentul provizoriu mondial pe locul 3? Dacă la sfârşitul turneului va rămâne pe podium mai contestaţi?... Tot cu PSD-ul votaţi?...

Un comentariu: