luni, 17 octombrie 2011

Dosarul Albastrii. Semnal.

                  O carte de care m-am eliberat. Lansarea va avea loc la Biblioteca Judeţeană Pitesti, marti 25 octombrie.(Ora 17,30) S-au împlinit în această lună fix 40 de ani de la evenimentele pe care le-am trăit şi am încercat să le cuprind în paginile ei.



7 comentarii:

  1. Fotografii pe perete
    ‎"DOSARUL ALBAŞTRII"

    POETUL ION TOMA IONESCU, VECHI PRIETEN AL MEU, A PRIMIT, DE CURÂND, SEMNALUL CĂRŢII SALE, INTITULATĂ: "DOSARUL ALBAŞTRII, FENOMENUL PITEŞTI 1971"; EA CUPRINDE "POVESTEA" UNUI GRUP DE TINERI ARESTAŢI DE SECURITATE ÎN 1971, ANCHETAŢI ŞI JUDECAŢI ÎN ŞEDINŢĂ PUBLICĂ.

    APARIŢIA SE PETRECE FIX LA 40 DE ANI DE LA EVENIMENTE ŞI ARE LA BAZĂ DOCUMENTE DIN ARHIVA SECURITĂŢII, DOCUMENTE REPRODUSE INTEGRAL ÎN ECONOMIA EI.

    CITITORII VOR AVEA DINAINTEA OCHILOR O MĂRTURIE-DOCUMENT DESPRE O VREME ABSURDĂ, DESPRE MALAXORUL COMUNISTO-SECURISTIC, ÎN CARE AU FOST ZDROBITE MULTE DESTINE DE OAMENI, UNII AFLAŢI CHIAR ÎN... ADOLESCENŢĂ...

    NU POT SĂ-L FELICIT PE PRIETENUL MEU, CUM SE OBIŞNUIEŞTE ÎN ASTFEL DE ÎMPREJURĂRI, PENTRU CĂ NU ESTE O CARTE DE OBŞTE, CI UNA A DURERII...
    ROSTUL ACESTEI APARIŢII ESTE DE A NE FACE SĂ VEGHEM, SĂ FACEM IMPOSIBILĂ REVENIREA UNUI TIMP ABSURD...

    DUMNEZEU SĂ TE ŢINĂ SĂNĂTOS, PRIETENE, SĂ TE AJUTE SĂ UIŢI...

    CU VECHE ŞI ÎNTREAGĂ PRIETENE,

    AUREL SIBICEANU

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Aurele. Personal eu nu puteam sa fac prea multe referiri la cartea mea. Sper ca ea sa vorbeasca singura. Si mai trebuie sa aduc multumiri editorului Calin Vlasie care a facut tot ce era omeneste posibil sa apara cartea o data cu implinirea unor ani. Pe 9 octombrie acum 40 de ani ni s-a inscenat un asa zis flagrant, iar pe 15 noiembrie 1971 a fost procesul de demascare publica. Lansarea cartii se va produce fix intre aceste date, dupa 40 de ani, adica 25 octombrie 2011 la Biblioteca Judeteana Pitesti.(ora 17,30) Asa s-a potrivit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitări, domnule Toma Ionescu, lamai multe. Orice apariţie editorială trebuie să fie, pentru toţi cei care scriu şi citesc cu pasiune, o mare bucurie. Gândurile mele bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari!...Am vazut cartea(cand era inca un embrion). Acum la nastere, nu pot decat sa spun:Lectura placuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari! Sa fie intr-un ceas bun! Cu drag, Maia

    RăspundețiȘtergere