joi, 6 iunie 2013

Extraterestrul Mitică



           Pământul e brăzdat de canale misterioase ascunse în miezul lui de negura timpului. Poţi avea surpriza, intrând într-o peşteră undeva în Giorgia, să te trezeşti, urmărind luminiţa de la capătul tunelului, în Egipt sub o piramidă. Sau în canalele subterane dedesubtul Mexicului.

          Structurile artificiale, lasă deschisă poarta de intrare către civilaţiile de demult, sau către civilizaţiile interplanetare, poposite o vreme în tranziţie cosmică în interiorul planetei albastre. Extratereştrii soseau numai noaptea în farfuriile lor zburătoare şi intrau în pământ, să nu-i vadă băştinaşii care puteau crede că-i aproape sfârşitul lumii şi se instaurează Apocalipsa.

          Şi dacă din întâmplare vre-un cercetător curios descoperea în catacombe vreo fosilă ciudată, obiecte stranii, sau vreun mecanism de neînţeles, se declara zonă interzisă şi armata federală sau armata roşie, după caz, lua în stăpânire locul minat

          Totuşi lumea tunelurilor, pasajelor şi grotelor subterane, a dezvoltat o ramură specială a ştiinţei numită spelestologia. O grupare din cele mai active în domeniu îşi are sediul la Leningrad, “Mişcarea spelestologică din Leningrad”,  abreviat în limba rusă LSP.

          M-am luminat dintr-o dată şi nu mi-a fost greu să fac legăturile, citind materialul documentar de pe net şi gândindu-mă la Liga Profesionistă de Fotbal. LPF-ul nostru.  După modelul ăsta a creat Mitică, spelefotbalogia lui. Ce canale subterane construise el cu aprobarea lui Mircică de la Bistriţa la Cluj şi mai departe la Bucureşti! Cum se făceau schimburile în catacombe şi circulau valizele cu bani, de la unii la alţii, civilizat, fără să le vadă lumea. Iar tricourile de campioni, ajungeau în ultima clipă cu elicopterul, la vedere, pe stadion, odată cu trofeul pe care se încrusta acolo în faţa tribunelor numele campioanei, ca să vadă prostimea că nu se fac mişmaşuri.

          Şi a venit Becalii cu valiza lui. El a trimis-o cu Maybachul, nu prin fundul grădinii, sfidând canalele oculte ca un Cavaler al luminii.

          Ce să facă bietul DNA, când a fluturat verzişorii în faţa lui, chit că a vrut la un moment dat să întoarcă maşina ca la Ploieşti!?...

          Şi necum să mai declari „zona interzisă” şi să chemi armata de microbişti să te apere de mirosul ce vine din catacombe.

          Bietul Mitică, i s-a cam luat piuitul. E DNA-ul pe el cât Casa Poporului.

3 comentarii:

  1. Pe mitica il doare la maciuca. Si la propriu si la figurat... piriapismul asta.. :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Fizic, exact acolo îl doare, că săracul e priapic.Altfel, cred că-l doare de nu se vede. Se strânge laţul! Să-i mituiască pe ăia la Jilava să-l pună-n celulă cu Gigi-Jiji, să pună amândoi liga la cale!

    RăspundețiȘtergere