vineri, 14 iunie 2013

Jocuri de putere sub semnul întrebării



         Cred că Banciu a avut dreptate aseară după meciul de box dintre Pontonel şi Turcescu. Pentru orice necunoscător, a fost limpede că Turcescu a pierdut la puncte în ring, cu scorul de 4-1. Bine antrenat( doar a avut-o sparring partner de curând pe Merkel), a demonstrat că ştie să rămână în picioare şi directele, fie pe partea dreaptă a lui Antonel, fie pe stânga lui, chiar dacă uneori îşi atingeau ţinta, îl lăsau imun pe premier. Părea că se declanşa automat un resort programat să răspundă cu o eschivă, sau o replică dură, tupeistă, care să-i arate adversarului că alonja şi greutatea pumnului său nu-l recomandă să evolueze printre grei. El Turcescu fiind din altă categorie.

         Acu, drept e că nici Turcescu nu e o muscă, sau vre-un fluture(na că m-am încurcat, fluturele e de la înot), să fluture din batistă. Chit că se dă numai cocoş, face faţă cu brio la semigrei. Bădărănia şi golănia (nu e Bucureştean, el s-a format la Piteşti), trebuie s-o recunoască, încă n-o stăpâneşte.

         Turcescu a intrat crispat, cu prea multe întrebări pregătite dinainte şi calmul lui Ponta, mincinos dar jucat bine, a transformat un meci pe care ni-l doream spectaculos într-o dispută de uzură.

Doctorul Ponta a ţinut să demonstreze că dacă eşti un doctor penal pregătit de Năstase, eşti uns cu toate alifiile. Şi a reuşit, dând cu zarul din pumni doar şase-şase.

         Nu ştiu de ce mi-a venit în minte stilul securistico-agresiv al lui Rareş Bogdan la Jocuri de putere, într-o emisiune când o înghesuise în corzi pe Elena Udrea de gândeam că vrea s-o ia cu fulgi cu tot şi s-o violeze acolo  în faţa noastră. Ea biata, încerca să raspundă facând faţă cu greu orgasmului întrebător al insului, dar încă nu divorţase.  Punea întrebările ca o mitralieră în cascadă, fără să mai aştepte răspunsurile. Cred că dimpotrivă Turcescu, a avut prea multă răbdare să-l asculte încântat de frazare pe premier, lăsându-l să-şi minciunească scenariile.

         Varii sunt jocurile de putere la televizor. Să mai zică unii că nu se face totul pentru popor!

2 comentarii: