joi, 23 ianuarie 2014

Escroci în aer liber.

                                                                                                     Plai balai_ pamflet

           Nu cu mult timp în urmǎ, ministrul apǎrǎrii recunoștea cu candoare cǎ avioanele rusești zboarǎ în spaţiul aerian al ţǎrii noastre, membrǎ NATO, ca la ele acasǎ în noaptea minţii. Azi, Mircea Dușa s-a dus la Cimitirul Ghencea Militar, la funeraliile fetei de 22 de ani cu GPS-ul dupǎ el și, de pe telefonul mobil, a transmis coordonatele exacte cǎtre staţiile radar, sǎ fie sigur cǎ nimeni nu le mai încurcǎ, spre liniștea conducerii USL, asigurându-i cǎ pe ultimul drum Aura Ion va ajunge în siguranţǎ unde trebuie.

            Ministrul Stroe, prins la servici cǎ citea Torente în loc sǎ citeascǎ procedurile la accidentele aviatice, auzind ca vine iarna de-adevǎratelea, împins de la spate, a lunecat pe pârtie, a cǎzut în cap și preventiv și-a dat demisia de onoare. Un ţap.

            În timpul ǎsta, heckerul Buccifer, cel care a spart cǎsuţa poștalǎ a Directorului SRI și a oferit-o spre conservare președintelui fondator al Partidului Conservator, a promis cǎ-i ajutǎ pe procuri s-o gǎseasca pe Ramona Mǎnescu, ministrul transporturilor, dispǎruta de câteva zile de pe eșicher.

            “Mersi , pa!”  N-am sǎ zic nimic de premier, sǎracu. Ceasul rǎu! când s-a dus cu glumiţe, la dracu ǎla de Pușcalǎu…  Nici nu mǎ mai întereseazǎ ce face, dacǎ tace.

*


            Asearǎ, ca sǎ mai uit de escroci, m-am introdus în LaserMaxx pentru un recital actoricesc pe douǎ voci. Aveam invitaţie de la patroni. Oamenii ǎștia bine intenţionaţi au început o treabǎ serioasǎ și la un preţ modic. Oferǎ, lângǎ o sticlǎ de bere și un spectacol agreabil. Sper sǎ fie mai des. Compania de vise a prezentat doi excroci epocali. Adicǎ din Epoca de aur, când escrocii lui Bǎieșu erau doar sentimentali. Mici copii, pe lângǎ cei de-acum! Ne-au escrocat ei niţel, n-au vrut nicicum sǎ-și dea numele, dar erau clar, Tanţa și Costel.

            El își ducea veacul și vaca, destinul privat, la ORACA. Ea își fǎcea plinul cu alimente îndestule, cu cașcaval afumat și multe sule de salam, la alimentara. Pânǎ la urmǎ Monica Davidescu a fost cea mai tare  din parcare, i-a bǎut și berea, și a plecat și cu banii. E o vorbǎ:           
            Nu te pui cu muierea și tiranii!...  

            Cum sǎ-l uit pe Octavian Cotescu?... Nu zic! și Dan Tudor mi-a fost drag un pic, dar trenul lui de Babadag era mai mic…

Un comentariu: