sâmbătă, 27 septembrie 2014

Abuz în serviciu

          Când scriu pentru blog, mǎ așez în faţa calculatorului și mǎ agǎţ de cuvinte fǎrǎ ca sǎ știu uneori unde am sǎ ajung, neavând în minte un subiect anume. Spre exemplu ieri dimineaţǎ, înainte de cele douǎ postǎri legate cumva de Crucea de piatrǎ și mult înainte sǎ explodeze bomba, în pagina pe care îmi încep ciornele scrisesem cam așa:
          Ultimele roșii din grǎdina lui Ali Baba, alea de sǎmânţǎ, își etaleazǎ roșeaţa lǎbǎrţatǎ pe tulpinile uscate din care au supt toatǎ vlaga. Bag seamǎ la calendar cǎ toamna și-a intrat în drepturi. Nu știu de ce întârzie porcurorii ǎia de la DNA sǎ-și facǎ treaba, e timpul bulionulu!... Aici m-am oprit.
          Și odatǎ apare o tulumbǎ pe ecranul televizorului și D-na Kovesi, ca o adevǎratǎ gospodinǎ cu șorţ în faţǎ și mǎnuși albe de protecţie, învârtind la manivelǎ, îndeasǎ în mașina de fǎcut bulion roșie dupǎ roșie. Care mai de care mai coaptǎ și mai ministerialǎ, separând semninţele purtǎtoare ale rǎului.
          Doamne-ajutǎ! Mǎ gândisem la un moment dat cǎ și oamenii ǎștia, procurorii, au renuntat sǎ mai culeagǎ roșiile.
          Mǎ uit în listǎ: Nica, Ţicǎu, Sandu, Funeriu, Atanasiu, Tǎnǎsescu, Mihǎilescu, Andronescu, Vreme. Doamna Cati, cea tristǎ, stropșește cel mai tare pe gurǎ, parcǎ citește din Sfânta Scripturǎ.

          – Eu am ţinut cu sǎracul. V-am scos de la facultate și bac-ul, iar dacǎ am mai luat câte-o floare, din educaţie, sǎ nu refuz, și-am mai tras o spǎlare, banii erau pentru naţie nu din abuz. Îi dǎdeam la cumpǎrǎturi înapoi! Credeţi-mǎ, n-am luat eu viţelul gras! Joi îmi dau foc în piaţa publicǎ, n-am nici un viciu! E ceva necurat, il bǎnui pe Funeriu. El de ce are numai abuz în serviciu?

Plai bãlai - pamflete politice

4 comentarii:

  1. Mihai Popa ....caty, ti-e frica?... dupa privire zic ca cam da!.... hainutze vargate vad, dar nu de marinel!

    RăspundețiȘtergere
  2. Lyka Munteanu Legea e pt toata lumea,ce zice-ti doamna ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ro Brasov Si asta a plagiat si furat așa căci sa meargă la pușcărie
    13 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  4. Gilu Canciu au crezut ca sunt zei dar au cam cazut de sus si si-au frant gaturile

    RăspundețiȘtergere