luni, 21 decembrie 2015

Un bronz de aur



Nu pot trece nepăsător peste o performanţă adevărată a sportului, pentru că excelenţa e tot mai rară în spaţiul românesc, şi mai ales, ea reprezintă de data asta un sport de echipă cu rezonanţă mai mare decât un sport individual. Fetele, tot fetele, au reuşit câştigarea unei medalii de bronz la Campionatului Mondial de Handbal în condiţiile în care, după trei eşecuri în grupe, numai să fi fost nebun te-ai fi putut gândi la un loc cât de cât onorabil.

Nu au jucat rău handbalistele noastre nici în acele partide, doar că mentalul şi şansa n-au purtat aceleaşi tricouri cu noi. Deja corbii în ţară rânjeau croncănind, aşteptând să curgă sângele albastru al lui Tomas Ryde pe eşafod.

În patru partide de vis, cu Brazilia campioana mondială, cu Danemarca, cu Norvegia în semifinală şi cu Polonia în meciul pentru bronz, Cosânzenele noastre  au strălucit ca aurul dac. Doar în ultima secundă a meciului cu Norvegia şi-a vârât coada un drac şi am greşit ţinta, scăpând din mână chinta roială.

Bronzul nostru e ca aurul, doar un pic mai sărac!

Felicitări tuturor fetelor, merită omagiile noastre!

Cât despre Cristina Neagu, declarată cea mai bună jucătoare din lume, posesoare a titlului de golgeter al Campionatului Mondial, măi oameni buni astea nu sunt glume! În Panteon printre zei, alături de Nadia, Ilie, Hagi şi Simona Halep, Cristina NEAGU ş-a câştigat locul ei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu