duminică, 20 aprilie 2014

Sunǎ dintr-un clopoţel și un înger își va primi aripile



          Hristos a înviat!
          Asearǎ clopotele Învierii au redat luminii începutul unei noi vieţi. Așa cum a fost hǎrǎzit sǎ se înfaptuiascǎ prin suferinţǎ și har. Nu cu multe zile înaintea Sǎptǎmânii Luminate, aflat la Bran, într-un pridvor al palatului, mi-a atras atenţia atârnat de tavan, un mǎnunchi de clopoţei. Pe unul dintre pereţii sǎliţei se afla și o explicaţie pentru vizitatori, care mi-a rǎsunat deosebit de frumos la lecturǎ. “Sunǎ dintr-un clopoţel și un înger își va primi aripile”
          Puteai ridica mâna deasupra capului pentru ca îngerii sǎ se deschidǎ precum florile de cireș. Dar și îngerii probabil cǎ își au legile lor. Poate cǎ sunetul cristalin al clopoţelului n-ar fi trebuit provocat fǎrǎ discernǎmânt, poate doar la un cutremur sau o furtunǎ cu vânt puternic, sau la o mare bucurie, ni se dǎ voie sa provocǎm îngerii sǎ zboare nevǎzuţi printre noi.
          Pǎcatul oamenilor este acela cǎ nu știu sǎ-și înfrâneze pornirile. Crezând cǎ îngerii și Dumnezeul lor sunt întocmiţi ca și ei, unii mai orbi, alţii mai surzi, au turnat bronzul în clopote uriașe și le-au urcat în clopotniţe, legâdu-le cu sfori, sǎ fie siguri cǎ tunetul clopotului va fi auzit de îngeri. Și de atunci ecoul clopotelor rǎsunǎ  tot mai puternic cu fiecare zi care trece pânǎ la soroc.
          Doar în noaptea de înviere aerul se cutremurǎ si intrǎ în carne
precum lumina prin cuiele lui Hristos.

          Redau mai jos câteva imagini de la masa noastrǎ de Paști

4 comentarii:

  1. Anca Mocanescu Adevarat a inviat!
    3 minute · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  2. Silvia Petre-Grigore Adevarat a inviat!
    18 minute · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  3. Grigore Andreea Adevarat a Inviat!
    30 minute · Îmi place · 1

    RăspundețiȘtergere
  4. Lavinia Angelescu Adevarat a inviat!
    36 minute · Îmi place · 1

    RăspundețiȘtergere