luni, 9 mai 2016

Înşir'te mărgărite
Budapesta era pregătită să-şi serbeze campioanele după ce îngenuncheaseră pe rând pe toţi granzii Europei. Spectacolul magnific de înscăunare a celor şapte regine, trebuia să arate lumii că în epoca modernă nu degeaba s-a investit construindu-se terenuri şi săli de sport pe locul vechilor herghelii în pusta maghiară, şi că amazoanele lor se ţin în şa călare indiferent ce adversar ar avea în faţă.
Ce plăcere mai mare să ai ca român decât să le trânteşti pe unguroaice de pe cai mari în propria pustă şi să le laşi fără fustă!...(Scuze, sunt şi eu român!)
Acu fie vorba-ntre noi, nu e totdeauna pentru cine se pregăteşte. S-a dovedit până la sfârşit că mingea mică n-are inimă de gheaţă şi n-a uitat să vorbească româneşte. E adevărat nu mai avem săli de sport, campionatele şcolare au devenit o noţiune abstractă, au dispărut orele din programă, dar plăcerea românilor de a tăvăli unguroaicele a rămas în genă, intactă.
Eu totuşi cred că am bătut cu inima, inima noastră, a antrenorului Kim Rasmussen şi a câtorva jucătoare străine de excepţie.(Număram golurile lui Gullden de parcă ne-ar fi intrat în tezaur guldeni de aur…) Nu cu istoria de la Posada, nici cu cine ştie ce strategie, nici cu talentul, nici cu balada lui Caşai (Nu ştiţi balada lui Caşai? C-aşai românul…)
E momentul să recunoaştem că dacă vrem ca această mare performanţă să nu rămână un miracol singular într-o seară magică, să facem ce au făcut pentru sport ungurii. Să investim în copii, în săli de sport, în entuziasm! Să profităm de acest basm care ni l-a povestit Dumnezeu în săptămâna luminată şi să-l continuăm. Altfel va veni ca şi până acum ISU după dezastre, să stingă focul.
Atât am avut de spus despre finala câştigată magnific la handbal în Liga Campionilor, finala Challenge Cup la volei tot a fetelor, sau caştigarea titlului de campion al Simonei Halep la Madrid. Şi băieţii? vin şi ei e drept mai greu, Mergea, Tecău…

CSM București: Gullden 15, C. Martin 4, Manea 3, Torstensson 3, Rodrigues 2, Brădeanu 1, Vărzaru 1. Au mai jucat: Grubisici, Pessoa, Curea, Jorgensen, Fisker. Antrenor: Kim Rasmussen
Mulţumim frumos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ma intereseaza comentariile ,fie si rautacioase