luni, 29 august 2016

Weekend în Paradis



Şi Paradisul  e în Bucegi la coada lacului Bolboci, undeva după Cheile Zănoagei şi înainte de Cheile Tătarului. Un râuleţ de poveste se rostogoleşte printre bolovani limpede precum cleştarul, şi rece de-ţi îngheaţă instantaneu piciorul dacă îndrăzneşti să-ţi testezi cât de casante îţi sunt gleznele.

Sub umbra copacilor înalţi, râuleţul povesteşte bolborosind cu sufletul la gură, cui vrea să îl asculte, câte frumuseţi şi minuni a întâlnit el în scurta şi intensa lui călătorie prin inima muntelui. Nu bănuieşte povestitorul că vigoarea şi tinereţea i se vor ostoi atât de curând în liniştea lacului Bolboci, creat artificial printr-un baraj de oameni, ca un fel de Mare a Bucegilor.

Drumul până în zonă, dinspre Sinaia către Târgovişte, abia terminat de asfaltat, nu mai e Drumul Babelor greu accesibil. A devenit spectaculos, dezvăluind peisaje mirifice parcă direct decupate din pânzele celor mai mari pictori ai lumii. E de menţionat că atât de mult impune frumuseţea locurilor, că la fiecare oprire am căutat urmele lăsate de turişti şi am constatat cu plăcută surprindere lipsa pet-urilor şi a resturilor menajere din jurul vetrelor de foc.

Am încins şi noi un grătar ca tot românul şi câteva ore am lăsat în libertate Nikonul. Către seară la întoarcere am mai făcut un popas la Padina, de pe versantul căruia, soarele nu mai voia să plece…

Ne-am propus să mai revenim şi să ne drămuim altfel timpul să putem urca şi la Babele.




































Fotografii Cristina Florescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ma intereseaza comentariile ,fie si rautacioase