duminică, 24 iunie 2018

Musteţile faraonului



De dimineaţă mi-am luat un pix şi un notes pe plajă, gândindu-mă să scriu câteva cuvinte despre solstiţiul fierbinte din Anul chinezesc al câinelui de pământ.  O întreagă armată de pesedei mititei ce n-au nimic sfânt în ei,  cu comisarul Iordache din Bălţi în frunte, au furat codurile şi le-au sechestrat pe un vârf de munte, să-i lipsească pe judecători de legi. Au dezlegat nodurile, dărâmând scările de beton şi podurile.

Într-un mare fel special voiau să-l scoată basma curată pe faraonul penal, venit călare pe Ducipal ca Alexandru cel Mare, de la Gratia del Tel,  să se ia de piept cu zmeul mişel, cu Iohan, cu statul paralel de drepţi, cu toţi care se cred mai deştepţi şi să dea drumul la hoţi.

Născut şi crescut din orgoliu viu şi nemăsurat de superman de Teleorman, omul mărunt,  fiu de miliţian s-a crezut împărat.

Madam Viorica Vasilica, premierul, are la îndemână elicopterul şi pe Carmen Dan cu scutierii în plan secund; la o nevoie cheamă şi minerii, în al doilea rund… Unde nu-i cap vai de fund!... Să n-o preseze ăia de la UE cum vor, că pământul nostru roditor şi legea sfântă e a noastră, nu e a lor!

Sunt în a şasea zi de sejur într-o Grecie însorită. Atâta a nins împrejur cu flori de leandru!... Sunt atâţia portocali şi măslini! E atâta bronz de întins pe pielea prinţeselor Afrodite! Văd cum înoată curajos în Marea Egee,  silfidele… Sunt atât de aproape de Olimp, încât n-am să pierd timp preţios, să scot mărăcini din călcâiele jupâneselor de la Videle!

Îi las pe pesedei în legea talionului să se ocupe ei de răpitoarele jupânese şi de musteţile faraonului…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu