miercuri, 11 aprilie 2012

Afrodita de Mizil

Picasso
Întorc un ochi electoral, miop, către kilometrul zero şi disting o mulţime pestriţă strânsă ciorchine pe cele două maluri ale Dâmboviţei. În spatele primelor rânduri de militanţi ce flutură eşarfe roşii, galbene şi portocalii, iniţiativa privată a dat drumul grătarelor cu mititei. Azi s-a dat liber de la Parlament, ca pe întreg teritoriul capitalei să nu funcţioneze legea picnicului. Fumul gros a acoperit banerul uriaş pe care ecologiştii l-au legat între doi plopi. Bine că nu se mai cunoaşte scrisul! Iar ne făceau ăştia capul calendar cu Montana lor Roşie! În spate, la Cireşica, poliţia călare şi-a pregătit urnele mobile şi se antrenează repetând exerciţiul de numărătoare a voturilor.
Dar de ce întârzie candidaţii? Tot mai agitate, privirile scrutează încrezător în amonte către Lacul Morii. Şi ca la un semnal, se pornesc uralele din toate piepturile. Electoratul scandează o odă a bucuriei, încurajând sacadat, fiecare democraţia lui.
Pe culoarul unu Chiliman şi Paleologu dau din coate în aceeaşi canoe. De pe doi, generalul Onţanu saluta regulamentar mulţimea, cu mâna la spate. Pe trei, încă viu, Robert Negoiţă fâlfâie nişte panglici colorate, însoţit de marjoretele de la Jean Monnet. La patru, sărind agil din barcă-n barcă, Piedone face bezele precum papagalul la teatru. Pe culoarul cinci, Vanghelie ca un Adonis trage la rame cu Miss Afrodita de Mizil, iar Prigoană, copil, strânge în braţe grijuliu semnul lui electoral, pe căţeluşa – Puşa.
Nu-l văd pe doctor! Ba da, apare plutind undeva după soare, suspendat pe o parapantă. Se zice că Mazăre i-ar fi vândut Ponta (pontul), ca pe-o poantă.
Mă frec la ochi oftând către durere.
De ce-or fi primărind, doar hahalere!?



PUSA, catelusa pierduta (lost dog). Autor: RAZVAN ONOFREI
    
  Vezi  mai multe  video    din   animale

6 comentarii:

  1. Am citit articolul Dvs Dosarul "Albastrii" _ Capitol fara securisti cu voleibaliste ...Rapirea aceea a voleibalistelor este ceva real sau face parte dintr-o carte SF?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cartea respectiva prezinta adevarul trait. Faptul este real si numele folosite de asemeni. Dosarul Albastrii poate fi cumparat online. Click pe coperta cartii pentru detalii

    RăspundețiȘtergere
  3. Am comandat cartea on-line si o sa imi vina in cateva zile prin posta.
    Intrebarea este de ce au trebuit sa fie infiate fetele respective?
    Fiind cu acordul parintilor reali, de ce era nevoie de acest lucru?
    Aveti ai alte amanunte legate de povestea respectiva?

    RăspundețiȘtergere
  4. Se pare ca Legea invatamantului din acei ani nu permitea mutarea elevilor decat daca insoteau familia. Era vorba de un grup compact de elevi-sportivi, nici federatia nu a acceptat usor transferul respectiv si s-au organizat noi "familii"... Lenuta Butnaru, cea din fotografie s-ar putea inca sa mai fie la nationala de volei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu daca este asa, pe vremea aceea eu eram elev al unui liceu care avea internat.Si unde veneau elevi din toata tara.
    Sa fiti sigur ca daca era ceva in neregula cu "rapirea" voleibalistelor respective cei de la securitate ar fi intervenit.
    Auzisem ceva despre aceasta "rapire" din lumea voleiului dar nu stiam amanunte.Daca puteti Dvs sa imi spuneti mai multe lucruri as fi interesat...Va multumesc

    RăspundețiȘtergere