luni, 25 iunie 2012

Leul în cuşcă nu muşcă


            Ce să aştept de la doctori?
În memorabila seară a suicidului, s-au strâns în Consiliu PSD_PC cu Ponta la Spitalul de la Floreasca şi au considerat că nu e cazul să intre în sala de operaţie până nu adoptă o poziţie unitară. Nu e simplu să desenezi din bisturiu linia cicatricei pe unde ar fi trebuit să atingă glonţul! Trebuia stabilit şi câte gloanţe să treacă pe ţeavă!? În ce mână să fie poziţionat pistolul!? Dacă ar da bine la opinia publică şi o oarecare luptă cu poliţiştii, poate şi o vânătaie!?
Norocul cel mare a fost că doctorul Brădişteanu vorbise pe vremuri cu Mătuşa Tamara, când nepotul Adrian acuza o stare de sănătate gata să plesnească şi era numai bun de preşedinte. Şi-a amintit doctorul că mătuşa i-ar fi spus în taină cum că Adrian ar fi avut în copilărie vărsat de vânt, tuse măgărească şi savurând bomboanele cu lapte(de aici şi porecla Bombonel), i-ar fi rămas netratat un început de diabet. Mai târziu când s-a îndrăgostit de Diana zeiţa vânătorii, a căpătat ceva palpitaţii la inimă, dar ca un vânător iscusitit nu s-a lăsat ispitit, a pus punctul pe i şi a ţintit. Astfel Diana zeiţa, a devenit Dana (Năstase) cu i-ul zdrobit şi cheiţa celor patru case.
Găsesc şi eu la fel cu doctorul Brădişteanu, oşteanul pesedist principal, nu rănile plagiate ci astea doua din urmă, sunt bolile adevărate ce-l ţin în spital.
Întrebat Ponta de un reporter dacă ajunge Năstase la puşcărie în viitorul apropiat? Ca un doctor în plăgi a clamat:
„Cu inima lui slabă şi diabetul, puţin probabil!... O să-i transferăm bugetul de la puşcărie, la spital şi, n-o să mai fie scandal!”

2 comentarii:

  1. Frumos text, pe cât de drastic, neiertător... Poate ar fi indicat să apară şi pe hârtie. Vorba lui Labiş: "Ziarele, aceste drapele ciuruite" - vers scris desigur în cu totul alte împrejurări. Dar cel mai simplu, până una-alta ar fi să i-l puneţi la dispoziţie poatului Liviu, care crede din străfunduri în dreapta sinucidere a fostului premier şi rămâne infle3xibil la oricâte dovezi şi argumente.Nesesizând grotescul situaţiei şi lipsa elementară de demnitate a marelui lider eşuat în cabotinisme...
    M-a încântat (?) lunecarea de la plagă la...plagiat. Pe când oşteanul pesedist Brănişteanu, iscusit în sugerarea traseelor de glonţ prin corp, dar stângist sadea, după cum se constată, a cam încurcat lucrurile, l-a regizat pe Bombonel să tragă cu stânga... Mincinoşii care se încurcă în propriile scorneli, bieţii...Vai, doctore!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca sensurile textului au fost patrunse de cineva cu atat mai mult cand acel cineva poarta un nume important. Dreptul aparitiei pe hartie mi-a fost luat de o regula pe care degeaba nu o impartasesc. In Arges daca ai publicat un material pe blog, nu mai incape in revista! Deocamdata nu pot renunta la blog. E drept ca mi-as dori cititori mai multi.

    RăspundețiȘtergere