joi, 13 septembrie 2012

Traviata de ...Bruxelles
          Am văzut ieri în transmisie directă în faţa ochilor o desfăşurare de pasiuni de parcă se prelua de la Bruxelles Traviata, opera celebră în trei acte a lui Giuseppe Verdi şi eu neînţelegând limba, culegeam de pe buzele sopranelor si tenorilor doar trăirile pasionale.
          Nu era Violeta, curtezana atinsă de dragoste dar şi de o boală incurabilă, era Viviane Reding îmbrăcată într-un taior portocaliu ce-şi împărţea sentimentele între Alfredo Ponta şi credinţa ei în justiţie şi statul de drept.
          Alfredo rănit în orgolii, tânăr necopt nu s-a arătat în spectacol susţinând că are treburi mai importante la guvern, veneau doi cocoşi ai lui Francois Hollande să trateze la Bucureşti pacea cu ţiganii. Îşi trimisese însă o haită de emisari s-o jignească pe Vivien şi s-o acuze de trădare, susţinând că la înşelat cu Băsescu.
          Giorgio Germont Hannes Swoboda tatăl lui Ponta pe linie politică, i-a cerut cu fermitate comisarului pe justiţie şi lui Barosso să-l lase din braţe pe marinar în plata Domnului... Obama, că poporul nu-l mai vrea preşedinte şi el trebuie să-şi mărite fata, pe sora lui Ponta pe Românica cu Crin!... în toamnă când sunt alegeri, vin nuntaşii la parlament şi el e socru mare. Aici, din sală s-a auzit ca un semn de-ntrebare că după fată, e socru mic. „Nu, că are familia politică mai tare ca ALDE!...”A venit şi răspunsul. Aşa o fi, ce să zic!...
          Şi mai era acolo unul important. Un fel de dirijor. Stând jos la pupitru, număra secundele celor care cântau, grăbind să nu se risipească preţiosul timp european cu ochii ficşi la Zgonea şi Dan Şova. Nu s-a ridicat de loc în picioare, de parcă se temea să nu vină ăştia doi să-i ia, Doamne fereşte scaunul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ma intereseaza comentariile ,fie si rautacioase