joi, 13 septembrie 2012

Traviata de ...Bruxelles




          Am văzut ieri în transmisie directă în faţa ochilor o desfăşurare de pasiuni de parcă se prelua de la Bruxelles la televizor Traviata, opera celebră în trei acte a lui Giuseppe Verdi şi eu neînţelegând limba, culegeam de pe buzele sopranelor si tenorilor doar trăirile pasionale.
          Nu era Violeta, curtezana atinsă de dragoste, dar şi de o boală incurabilă, era Viviane Reding îmbrăcată într-un taior portocaliu ce-şi împărţea sentimentele între Alfredo Ponta, credinţa ei în justiţie şi statul de drept.
          Alfredo rănit în orgolii, tânăr necopt, nu s-a arătat în spectacol susţinând că are treburi mai importante la guvern. Veneau doi cocoşi ai lui Francois Hollande să trateze la Bucureşti pentru Europa, pacea cu ţiganii. Îşi trimisese însă o haită de emisari s-o jignească pe Vivien şi s-o acuze de trădare, susţinând că la înşelat cu Băsescu.
          Giorgio Germont Hannes Swoboda, tatăl lui Ponta pe linie politică socialistă, i-a cerut cu fermitate comisarului pe justiţie şi lui Barosso să-l lase din braţe pe marinar în plata Domnului Obama, că poporul nu-l mai vrea preşedinte şi fata, Românica, trebuie să se mărite cu Crin!... în toamnă când sunt alegeri, vin nuntaşii la parlament şi el va fi socru mare. (Unde o fi acum bietul Crin?)
          La secvenţa asta, din sală s-a auzit ca un semn de-ntrebare că tatăl de fată, e socru mic. El Nu şi nu Nu, că are familia politică mai tare ca ALDE!... Aşa o fi, ce să zic!...
          Şi mai era acolo unul important. Un fel de dirijor. Stând jos la pupitru, număra secundele celor care cântau, grăbind să nu se risipească preţiosul timp european cu ochii fixaţi pe Zgonea şi Dan Şova. Nu s-a ridicat de loc în picioare, de parcă se temea să nu vină ăştia doi cumnaţi, să-i ia Doamne fereşte(!) scaunul de sub picioare.

           S-o fi schimbat ceva între timp, au trecut 9 ani. Sigur s-a schimbat Viviane cu Ursula, Românica pare că e în divorţ, iar în partide se pregătesc miri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu