luni, 31 decembrie 2012

Poveste 2013


Printre sarcinile concrete ale acestei zile, voi căuta să strecor pe blog şi o altă poveste dacă va rămâne timp...

      


           2012 şi-a încheiat toate socotelile. Câteva ore i-au rămas să cugete înainte de a se elibera de zbuciumul de neînţeles al acestei lumi. Împăcat cu sine, a trebuit să se recunoască înfrânt, împărtăşind la rându-i destinul unui preşedinte. Pornise la drum cu idei. Pe cer străluceau artificii, şampania în cupe îi unea pe toţi locuitorii strânşi în pieţe să celebreze noul născut. Şi tabloul acum la capătul drumului, arăta un bătrânel neputincios prăbuşit în scaun, dar mai ales în sondaje, singur şi părăsit.

          N-a fost totuşi cum au vrut uselinii în iulie în numele democraţiei grăbite, sau cum au prezis mayaşii în decembrie la comedia e finite, în noaptea luminii. Timpul e totuşi un concept precis, anii nu se numără precum voturile, jumătate le urnă, jumătate în fundul grădinii.

          La ce ne-am mai raporta dacă cerul deschis n-ar mătura riguros, scara gradată cu spoturile. E nevoie de stele fixe pe boltă. E nevoie din an în an să semănăm pentru o nouă recoltă, ţintind viitorul, cum zice complice bădica Traian arând ogorul.



          2013 poate să vină! Îl primim cu şampanie şi exuberanţă! Poate că ne aduce lumină şi pace, şi speranţă!

LA MULTI ANI! (închei aici că se pune masa.)

          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu