miercuri, 5 decembrie 2012

Apocaliptic - Tableta



            Ieri, în chiuveta din baie, un milion de furnici ca o turmă de elefanţi fumând pipă într-un luminiş al deşertului, aşteptau. E sigur, cuvintele de început ale lumii îşi amestecaseră literele şi, în nisipul de pe acea plajă, vegetau. Îşi pierduseră chipurile adevărate şi colcăiau ca nişte viermi ce scurseseră mătasea din trupurile lor vii.
          O putere străină, din împărăţia hazardului, împletise firele într-o pânză groasă de păianjen cu care acoperise ca o gogoaşă gaura neagră ce se căscase în soare.
          Priveam năucit pe fundul chiuvetei, în acea vale a plângerii, cum din trupurile lor negre furnicile, orientându-se greu pe şenile, încercau să alcătuiască într-un efort al minţii prima literă din alfabet. Ca un semnal de avertizare sau un semn de iertare, către nicăieri.
          Cănd conturul deja se apropiase de margine şi litera aproape că se adunase în trup compact, s-a spart gogoaşa. Ape tulburi au ţâşnit din cotloanele cerului rostogolind bolovani. Fiecare bolovan însoţit de un fluture sau înger, nu se mai distingea liber.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu