miercuri, 12 iunie 2013

Divorţuri



         Plouă. Aşezat. Toacă mărunt cum motorul Loganului meu când dă peste un drum întins, surprinzător fără gropi, ce mă face să bănui că porţiunea aceea de asfalt fusese câştigată la licitaţie, după ce s-a retras Bechtelul, de o companie olandeză. Probabil Ponta de-aia n-a divorţat şi l-a păstrat în guvern pe Fenechiu, să arate Europei că se poate şi la noi licitaţii netrucate. În ploaia asta s-a spălat omul ca Pilat din Pont de păcatul transformatoarelor, mânjit politic de DNA-ul Cotrocenilor cu vopsea roşie.

         Cineva acolo sus, a aşezat norilor sita potrivită şi veghează pe un ecran uriaş frecvenţa zero a perturbaţiilor electrice. Nici un tunet, nici o scânteie după anunţul de aseară al Preşedintelui că va trebui, clasa politică să se întoarcă la popor, pentru un nou referendum.

         Aşezat în şezlong, în balconul închis, gândul îmi zboară liber la cei puternici. Nu-i puţin lucru să te trezeşti dimineaţa singur, ca Putin, în faţă cu problemele Rusiei. E obligatoriu pentru echilibrul planetei să-ţi iei un antrenor de gimnastică precum Kabaeva.

         Dar Lena Udrişte? Ea e tot singură cu problemele dreptei. Puternică femeie dacă de dragul dreptei şi-a lăsat cocoşul să plece. Drăguţa de ea şi-o fi oprit măcar punguţa? Am auzit că de când a divorţat a primit pe facebook mii de like-uri şi tot atâtea cereri în căsătorie. N-ar trebui să se mărite. Ar fi o soluţie, mai bine să se ducă la florar, fostul interimar şi să-l seducă, impunând în parlament un amendament la constituţie. Căsătoria ei cu Partidul Popular. Ar fi o soluţie! Ar creşte şi partidul în sondaje... Dar, dacă Antonel lovit de referendum, adoarme iar cu arme şi bagaje?...



         A încetat şi ploaia. Nu mai pot trage de timp. Cei doi lideri USL-ei trebuie să se întâlnească să ia decizii. Îi aşteaptă Antena trei.

Unul după noaptea cu Merkel, celălalt după somnul cu Lena. Storşi. Li s-a scurs toată vlaga. Nemilos Preşedintele cu referendumul lui!

         – Nu-l chemăm şi pe Blaga?...

4 comentarii:

  1. Mihai Rogobete Dai şi calul pentru regata asta.
    acum aproximativ o oră · Nu-mi mai place · 1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ionescu Toma Ion Pana la urma daca e de rasa dai si regatul...
      acum câteva secunde · Îmi place

      Ștergere
  2. Virgiliu Firescu Sa-ti bati copiii si apoi sa te duci la referendum!E mai preferabil sa stai in casa,cu asemenea" inventar"!Ce zici?
    acum aproximativ o oră · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai de ce sa-ti bati copii ca oricum la "inventarul" asta te calca hotii sau KGB-ul si ramai, tu nu ei, cu buza umflata

      Ștergere