marți, 9 august 2016

Virusul Zica. Mult zgomot pentru nimica.



Eu sunt convins după dezastrul de la Jocurile Olimpice că la şedinţa CSAT de săptămâna viitoare preşedintele Iohannis va cere introducerea de urgenţă a sportului în strategia naţională de apărare. Nu se mai poate să ne lăsăm surprinşi, să nu avem viziunea clară când încă de când am plecat de-acasă ştiam că vom fi învinşi în Brazilia, înconjuraţi din toate părţile de duşmani şi ţânţari.

Alde Comitet olimpic român cu bruma de bani din buget s-a zgârcit la echipamente ca să îmbunătăţească partea protocolară. Nu poţi să te faci eminamente de râs afară şi să nu ai suficientă Grasă de Cotnari la pachet. Să închini un pahar cu cei care-ţi aduc medalii. Ca doar sunt Jocuri sportive nu Saturnalii!

Eforturi s-au făcut. Mă uitam la fetele de la handbal cum s-au străduit să înveţe cuvintele imnului naţional Deşteaptă-te române. Toată greutatea a fost pe umerii lor şi au dus-o până la sfârşit cu brio, chiar dacă s-au înecat. Trebuie să fim mulţumiţi că doar pentru ele s-a cântat imnul la Rio!

Parcă văd că la finalizarea CSAT-ului preşedintele va ieşi cu o declaraţie la televizor.

„Împreună cu partenerii noştri NATO şi cu DNA-ul ne-am propus ca în viitor să eradicăm de la toate nivelurile, pas cu pas, virusul Zica din ţară.

Mult zgomot pentru nimica. Olimpiade mai vin. Şi la vin-uri medaliate încă stăm bine…

Un comentariu:

  1. La J.O. este un esec al sportului romanesc... Dezastru va fi in Romania la un cutremur similar celui din '77.

    RăspundețiȘtergere