luni, 16 ianuarie 2012

Legaturi periculoase


Potrivit unui studiu recent al Organizaţiei pentru cooperare şi dezvoltare economică, danezii sunt cei mai fericiţi oameni din lume. 
„E ceva putred în Danemarca!”
Susţin curajos guvernanţii noştri, în sfârşit avem o poziţie, pe toate palierele deschise dialogului începând de azi, de la ora 12 când s-a luminat Boc.. (Să nu înţeleagă Doamnne fereşte cineva că avem opoziţie, nu , _ o poziţie exprimată, oficială, asupra manifestărilor din stradă, că ne-a lipsit.)
„La ei e buba.(la danezi) Uitaţi-vă în jur, normalul e în Grecia, Italia, Franţa cu ratingul de televiziune Standard&Poor’s declasificat, în Spania, Anglia, toţi sunt în stradă. E firesc să ieşim în stradă şi noi paşnic la protest, aveţi tot sprijinul şi susţinerea, necondiţionată.”
Concordia generală a fost stricată doar de galeriile de ultraşi ale microbiştilor. De fapt hooligans au ieşit în stradă nemulţumiţi de clasamentul FIFA al fericirii (chit că pe plan local erau supăraţi pe arbitrii lui Crăciunescu).
Cum să uite ei că i-am bătut cu 4-1 pe danezi!

*

Aiuritoare secvenţele de pe străzile capitalei azi noapte, dar devine, cu orele care trec şi mai aiuritoare poziţia oficialilor puterii, tradusă în limbajul absurdului bine temperat:
“Aiurea, n-a fost nimic! Nu era nevoie de comandament!” (Trebuie să recunoaştem, că ei săracii au aruncat cu pietre în interesul naţional...). De ce să-i arestăm, să-i lăsăm să se manifeste liber, sunt şi ei oameni, e supapa lor.” Şi continuînd, ca o nouă invitaţie către turbulenţi:
„Mai poftiţi şi diseară! V-aşteptăm cu flori şi cu cheile magazinelor şi băncilor care vă interesează. Şi pentru o mai bună colaborare, transmiteţi-ne o listă cu obiectivele ce v-ar interesa, nu de alta, dar au muncit bieţii oameni azi toată ziua să pună geamurile.
Aaa! era să uit nu luaţi legătura cu noi, prin telefon, trebuie să-i lăsăm să doarmă şi pe cei care ascultă şi raportează preşedintelui starea naţiunii.
Şi nu vă mai impacientaţi că e disoluţie, că instituţiile nu funcţionează, că parcă n-avem structuri.
Ne-au condus televiziunile, de patru zile ei au guvernat ţara, ei au dictat când se filmează, când să vină studenţii, când se strigă Jos Băsescu, când se aruncă cu pietrele, ei au certat jandarmii că nu sunt mai blânzi...
Jos!Jos!Jos!... Da SUS?...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu