miercuri, 26 august 2015

Lãcãţelul încuiat. Koln. Lumea vãzutã de ITI


Am primit un mesaj privat de la doamna Merkel în care îṣi cere scuze pentru cele câteva blocaje pe autostradã întâmpinate duminicã, fapt care ne-a produs un oarecare discomfort adãugând câteva ore în plus timpului alocat traversãrii Germaniei, ṣi aṣa mai lungã decât o zi de post cum precizam cu altã ocazie. Ca sã se revanṣeze, nu pot sã-i zic marea doamnã cancelarului cãci s-ar putea naṣte o confuzie în mintea partizanilor lui Iohanis, ne-a invitat sã ne intoarcem dupã o zi de refacere în Zwolle la prietenii noṣtrii Claudia ṣi Martin, ṣi sã dãm o fugã pânã la Koln unde, special pentru noi, în Piaţa Domului se va da un concert la xilofon, vom fi serviţi cu o gogoaṣi din partea casei ṣi vom avea asigurat pe podul de peste Rin un loc unde sã ne putem prinde un lãcãţel al iubirii.
S-a potrivit bine, tocmai aveam de rezolvat câteva mici problemuţe la clinica unde s-a operat Alex ṣi nu am ratat ocazia de a cântãri cât poţi pune bazã în vorbele cancelarului, vis a vis de gogoṣile infuriate, ultimele, ale premierului nostru.
Mãrturisesc, am gustat cu mare plãcere din gogoṣile cu care ne-a servit doamna Merkel, e drept nu personal ci prin reprezentanţi, cãci se ivise o crizã neprevãzutã la nivel planetar. Gogoṣile nu erau ca la noi din lapte ṣi miere ṣi nici nu se serveau cu muṣtar! Nici uṣoare ca un balon de sãpun, nici prea consistente ca ghiulele de tun! Erau gogoṣi simple, cum ne fãcea bunica Pãuna, umplute cu magiun.
Am vizitat ṣi Dom-ul, am ascultat Cavaleria rusticanã revãrsatã la xilofon ṣi ne-am minunat de mulţimile de japonezi ce veniserã fãrã Nikoane ṣi imortalizau imagini pe niṣte ciudãţenii de bastoane înfipte într-un ecran de telefon.
Într-un singur loc n-am avut noroc, pe Podul de peste Rin. Aici peste tot era plin de lacãte încuiate ṣi pe deasupra Cristina îṣi lãsase lacãtul la Puiu, rãmas acasã sã scoatã din bagaje niṣte pietre Zwarowschi, sã nu atârne prea greu când trecem cu bacul în Anglia.
Sã ne vedem cu bine!
Din Koln, ITI.


 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ma intereseaza comentariile ,fie si rautacioase