sâmbătă, 26 septembrie 2015

Mantaua lui GOOGLE





„NOI TOȚI NE TRAGEM DIN MANTAUA LUI GOGOL”.

Trecȃnd peste inadvertența de scriere pe care nici Gogol și nici Dostoievski nu a dorit sã o corecteze ȋn epocã, trebuie sã recunoaștem autoritatea atotcuprinzãtoare a sintagmei respective, cãci ȋntradevãr și azi, NOI TOȚI NE TRAGEM DIN MANTAUA LUI GOOGLE, altfel cum am fi ajuns ieri la ambasada Ucrainei la o seratã literarã ce s-a dovedit inspiratã emoțional și artistic.

Cu o sobrietate de ȋnțeles la ȋnceput, prin prezența ambasadorului, ȋntȃmplarea s-a transformat pe parcurs ȋntr-o reuniune de prieteni ai literaturii și muzicii care ȋmpreunã au convenit sã șteargã granițele pentru deplina satisfacție și bucurie a spiritului.

La sfȃrșit dorind sã mã fotografiez cu ambasadorul și remarcȃnd ținuta oficialã ȋn contrast cumva ținutei mele lejere, dȃnsul ar fi vrut sã-și scoatã gentil cravata și sã o dea unei consiliere, dar nu l-am lãsat. Ar fi fost un risc asumat inutil...

S-au lansat cãrțile Prin glodul destinului (douã volume) ale unei luminoase doamne, Ela Nicolau(nu dau explicații, citiți romanul sau mãcar uitati-vã cum cade lumina ȋn poze) și de asemeni volumul de poezie Lumea nebunilor de Alex Daniel. A vorbit despre carți prietena mea regãsitã, Domnita Neaga, Mihai Traistã, organizatorul seratei, D-nul doctor Teofil Rendiuc, istoric și romancier mai ȋnainte de a fi ministru și Silvia Zabarcencu, scriitoare. Apoi pe podium și-a fãcut apariția ȋn culorile eleganței, alb-negru, Mantaua lui Gogol, revista, scoasã din Traistã cu frumoase gȃnduri de viitor.

S-au simțit ȋn țara lor fãrã de granițã cu poezia ȋn ranițã Tudor Voicu, Vali Orțan, Domnița Neaga, Cristian Țȋrlea, George Tei, Silvia Zabarcencu și subsemnatul. Au umplut paharele cu ȋncȃntare Arhaicii și mai laicii Ana Maria Dumitru și Mihail Daniel Vasilescu.

Mulțumim frumos gazdelor și mai ales Mihaiului Traistã. Mai venim!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu