sâmbătă, 13 aprilie 2013

Viaţa digitală de după moarte







                
                "Astăzi (n.r. - joi) lansăm o nouă funcţie care facilitează posibilitatea de a spune Google ce vreţi să faceţi cu datele dumneavoastră digitale dacă muriţi sau nu mai puteţi să vă folosiţi contul", a explicat gigantul american al internetului într-un mesaj publicat pe unul din blogurile sale oficiale, scrie Agerpres.          


 *
           Să ne pregătim viaţa digitală de după moarte!

          Amicul meu Google, cel care nu mă are la inimă şi m-a pus la index (continui să mă vait ca o babă pentru suspendarea pe nedrept din Google+...), a mai scos din pălărie un iepuraş, o idee de geniu care aleargă de ieri sprintenă pe câmpiile blogosferice adăugând o funcţie nouă vieţii de după moarte.

          Am posibilitatea acum, datorită funcţiei celei noi încorporată într-o serie de servicii precum; serviciul de mesagerie Gmail, serviciul video Youtoube, albumele foto Picassa, reţeaua de socializare cu pricina, Google +  şi serviciile de stocare şi distribuire de fişiere Drive, să-mi gestionez din rai destinul în literatură. E mult mai important să tratez cu Google, bag seamă, decât să-mi pierd timpul cu Dosarul de intrare în Uniunea Scriitorilor. Şi aşa anul ăsta e austeritate deplină.

          Poţi să-ţi alegi dacă vrei să ţi se distrugă opera după trei, şase săptămâni sau un an de inactivitate şi cenuşa să o donezi la bibliotecă. Varianta asta e valabilă mai ales pentru cei ce-n timpul vieţii au publicat prea mult.

          Dar noi ăştilalţi, interzişi şi înnainte şi după loviluţia din decembrie 89 de revistele oficiale, şi mă refer strict la spaţiul cinegetic argeşean bogat în mistreţi, avem altfel de perspective. (Alo apreciază cineva că nu le-am  denumit!?...)

          Personal optez să fiu cât se poate de activ pe frontul posterităţii.

          Am o singură problemă de depăşit şi anume, cum o lămuresc pe nevastă-mea, când o fi la o adică, să-mi pună la căpătâi lângă bănuţul pentru Karon să trec apa Stixul şi telefonul mobil, să pot expedia şi primi emailuri.

          Prevăd că o să dau de dracu când Google îmi va lua dreptul la cenzură.

          Dacă cenzură nu e, nu e literatură!

5 comentarii:

  1. Abalasei-Donosa Constanta Domnule Ionescu Toma, prieten al scrisului frumos, prieten de FB, și Google+ . Nu cred că acest amic comnun GOOGLE +, are ceva cu dvs.....GOOGLE+, este genial...și are tot interesul să aibe prieteni ca d-voastră...nu din aceea care postează, pisici, câini și altfel de poze....
    ÎMI PLACE GOOGLE+ !!!! Mă distrează uneori.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place si mie Google+, unde am intalnit prieteni ca dumneavoastra tocmai de aceea sunt revoltat pt interdictie. Cred ca "insi " cumsecade, "prieteni" de-ai mei, au raportat un abuz deranjati de atitudinea mea din virtual...

    RăspundețiȘtergere
  3. Anne Marie Bejliu amicul google sau "prieteni binevoitori" v-au prăpădit? nu de alta dar în ultima vreme se întâmplă multe cu blogspoturile şi altele de pe google.

    RăspundețiȘtergere
  4. Probabil "amicii" au pus o vorba buna in Raportati un abuz. Google a pus "botul" si ni-a luat dreptul sa public acolo.

    RăspundețiȘtergere
  5. Abalasei-Donosa Constanta Vă adaug pe pagina mea...nu prea mă pricep, însă văd eu cum. Veniți d-le Ionescu Toma Ion, dvs. aveți scrieri frumoase. Spun în scris o rugăciune la GOOGLE +, să vă deschidă ușa. Poate voi găsi un suflet de om înțelegător și vă va primi ! Nici nu știu cu ce scrieri ați deranjat!!! Dvs. ceea ce postați acolo, erau după blogul dvs. luate. Iată că într-o bucată de vreme m-am tot ăntrebat eu ca omul necunoscător de nimic; oare ce face d-ul Toma Ionecu? nu l-am mai întâlnit de mult.....cred că scrie un roman in 3 volume ! VENIȚI !

    RăspundețiȘtergere