miercuri, 29 mai 2013

Umbra războinicului şi comeata



         
 
            Mi-a fost teamă aseară că umbra lui Gigi va tulbura strălucirea Stelei care a redescoperit în sfârşit regula de aur stăpânită de maeştrii de altădată. Lipsa fortuită (mai nimerit furtuită) a acestuia, a curăţit imaginile în desfăşurare, scoţând din cadru pe zona centrală prostul gust şi scălămbăielile ciobanului. S-a putut citi liber pe feţele actorilor, descătuşările, trăirile şi bucuria sinceră, iar noi spectatorii am avut parte de un spectacol total.
          Mi-a fost teamă că nu mai ştim bucuriile simple, afectaţi ca popor, dar mai ales individual de frustrări şi marasma care ne-a mocirlit.
Voci pestilenţiale din ecranele televizoarelor au încercat să amestece planurile, să repoziţioneze cumva locul patronului şi meritele sale.
Despre locul pe care îl ocupă acum şi unde l-a trimis legea potrivit faptelor, mizând că dacă faci biserici ai Dumnezeul tău, s-a dovedit că Dumnezeu există, dar El nu poate fi doar al tău.
          Cât despre merite, a dictat orgoliul nemăsurat, înfrăţit cu posibilitatea de a înmulţi şi spăla bani murdari. Putem trece peste asta şi să-i recunoaştem totuşi meritul de a-şi fi ascultat sfătuitorii, selectând jucători, plătindu-i şi nedându-l afară pe Reghe, cum altădată pe Rege. Găsea el un motiv.
          Iacătă-mă căzând şi eu în greşeala de a vorbi prea mult despre cioban...
          Tot anul Steaua a dovedit că nu oile cu lână de aur, ci întreaga echipă sub comanda lui Reghe s-a mişcat bine în iarbă, antrenându-se fără să pacălească şi rostogolind balonul rotund în poarta adversarilor, indiferent că ei s-au numit Dinamo, Rapid, Ajax sau Chelsea. A fost frumos parcursul STELEI şi meritată sărbătoarea de-aseară. Ne-am simţit şi noi în rândul lumii.
          Ce urmează? E prea devreme. Sper din toată inima să nu se încurce planurile. 
          Trag nădejde să nu rămână în urmă ca la o „comeată”, doar praful si confetiile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu