joi, 29 mai 2014

Bookfest. Prima zi.         Prima zi de Bookfest a fost ca bradu miresii, la nuntǎ. Dupǎ animaţia palidǎ din pavilioane, pǎrea ca mireasa n-ar fi fost nicicum la prima cǎsǎtorie și se înfǎţișa la vedere cam petrecutǎ de evenimente. N-am gǎsit o expresie mai potrivitǎ pentru lipsa de orgasm cu care cerul ameninţa sǎptǎmâna de miere.

          Acu și cerul ǎsta, prea se amestecǎ și face încurcǎturi! Nu mai departe decât duminicǎ. A pus toate voturile ce trebuiau sǎ ajungǎ la Mișcarea Popularǎ în ARO galben  al lui Mircea Diaconu, de era gata-gata bietul om sǎ înnebuneascǎ de fericire și sǎ sarǎ de pe fix.
Nu pentru venitul lui personal rezolvat s-a bucurat atât de tare, ci pentru câmpulungenii lui dragi. Confortul votului i-a ridicat nivelul înţelepciunii, nu mai era nevoie sǎ se planteze petunii în comunitate, soluţia pentru prosperitate era varza de Bruxelles. Toatǎ lumea în Câmpulung sǎ se bucure începând cu luni, de viţel cu varzǎ de Bruxelles. Ca la nebuni!
          Nu știu de ce am adus în discuţie Bruxelles-ul, cǎci invitatul de onoare din acest an al Târgului de carte este Institutul Polonez.
          Uitaţi-vǎ la fotografia care urmeazǎ, altǎ viaţǎ dacǎ mireasa ar fi fost fata cu mascota!
          Organizatorii n-au ţinut cont de gusturile mele și au ales în prima zi sǎ omagieze o sutǎ de ani de la nașterea Mariei Banuș. E jobul lor pânǎ la urmǎ! În pat sau în bibliotecǎ, pui pe cine consideri.

         L-am lǎsat pe Daniel Cristea-Enache sǎ converseze cu Nora Iuga despre Maria Banuș, zǎrind la Tracus Arte Portretul în oglindǎ al Lilianei Popa.
        Primisem misiunea sǎ obţin un autograf Claudiei, Olanda nu-i chiar la doi pași cu toatǎ deschiderea. Eram gata sǎ mǎ bat la o adicǎ sǎ obţin autograful, dar n-a fost nevoie cǎci se pare colegii din radio ai Lilianei rǎmǎseserǎ sechestraţi, ceasul rǎu, într-o cârciumǎ.

M-am conversat separat pendulând între Minela și Daniela Toma, singurele mele cunoștinţe așezate strategic la poli opuși(de când cu conflictul din Ucraina am constatat cǎ nu e bine sǎ pui întrebǎri),
pânǎ ce s-a pornit un vârtej, ca din senin. Descinsese un pâlc de nuntași cu toboșari și vrǎjitoare, era Doina Roman cu Pragul, cartea de debut, ceva între real și fantastic.

Sincer am crezut cǎ se rǎtǎciserǎ ei cǎutând altǎ nuntǎ. S-a  înviorat atmosfera, dar deja timpul se precipitase prea tare.
          Era trecut de 18. Venisem în principal la Bookfest pentru lansarea cǎrţii lui Mircea Bârsilǎ, Viaţa din viaţa mea.
L-am zǎrit la un momedat pe autor plecând. El, piteștean ca și mine nu m-a vǎzut. Greșeala mea, sunt prea mic. Am întrebat la Cartea Româneascǎ. Mi s-a explicat cǎ numǎrǎtoarea inversǎ dinainte de acea lansare a fost opritǎ. De la NASA se semnalaserǎ ceva turbulenţe astrale... 
         Am plecat cǎtre casǎ. E și mâine o zi. Si e Petre Anghel cu Istoria Politicǎ a Literaturii Postbelice. Doamne ce mǎcel!...

3 comentarii:

 1. Petru Jipa Multumesc!
  7 minute · Îmi place
  Petru Jipa Asa mai aud si eu cate ceva... Frumos!

  RăspundețiȘtergere
 2. Claudia Minela foto meserie! multumesc
  2 minute · Îmi place
  Claudia Minela îi vom avea la urmatorul eveniment Serile Literare Isis
  1 min · Editat · Îmi place

  RăspundețiȘtergere
 3. Felicitari pentru..recenzie! Da, se pare ca si miine e o zi..doar ca, cel mai probabil va fi una la fel ca cea de azi!!! "Toate-s vechi si noua..toate!" Saptamina buna/rea se cunoaste dupa ziua de..Luni!!!...

  RăspundețiȘtergere

Ma intereseaza comentariile ,fie si rautacioase