marți, 7 iulie 2015

Comunicat albastru



Foto Cristina Florescu

De ieri sunt piteștean. L-am lãsat pe Suciu cu Direcția 9, pe Vorona cu Boema 33, pe Daniela Toma cu Cenaclul de urgențã, pe Florin Caragiu cu Sinapsa lui și mãcar o lunã de zile m-am ȋntors la matcã. Dupã cum ȋi cunosc eu pe oamenii ãștia, profund afectați de lipsa poeziilor mele lecturate cu pasiune și ȋn mare tãcere, mai ales pe prispa open stage, vor simți la claviculã, ȋn plinã caniculã, supãrați, deficitul de bere, ca un junghi și nu vor avea curaj sã rãmȃnã la povești deshidratați ȋn București, din orice unghi privești.

Am auzit deja cã Profetul popular ar pleca ȋn Tibet sã-l ȋntȃlneascã pe Dalai Lama. Cicã oficial Lama ãsta ar fi declarat ȋn ȋnțelepciunea lui, cã ar vrea sã desființeze instituția Dalai Lama –  el sã rãmȃnã ȋn istorie ca ultimul profet. Aiasta-i toatã trama lipsitã de glorie, cã la 80 de ani nu prea mai vizezi, ȋți pierzi viziunea și te sclerozezi, cȃt ai fi de profet!

Se pare cã respectiva situație l-a afectat pe bunul nostru prieten, marele poet Suciu și, l-a invitat pe moșulicã la un congres cu dezbatere despre progres ȋn raiul Bucegilor, ȋn Tibetul nostru mioritic, luȃndu-și cu el ȋn schemã și seraiul mitic al blondelor(sindicatul), singura bogãție naturalã care ne-a rãmas pe moment. Cãci ȋn stemã, din subsol, fãrã glas, a dispãrut argumentul sondelor, brazilor le-au fãcut ȋn parlament parastas și, spicele mãnoase s-au mãnat ȋn pãrțile esențiale. E drept cã unii s-au retras la timp ȋn Beciul Domnesc sã-și scrie cãrțile fundamentale

Dar am deviat de la subiectul principal. Voiam doar sã anunț un lucru banal. De ieri ființa albastrã din mine și-a mutat reședința, și-i e bine! Cu Magda, cu Mircea, cu Denisa, cu Nicolae Radu, cu Iordache, cu Doman, cu Sibi, cu Vlasie, cu Vodãian, cu Virgil, cu Alora, ȋn deplinã armonie, bem bere cu poezie la gheațã ȋntr-o grãdinã cu multã verdeațã.

Ionescule vizesi, ȋți pierzi viziunea dialecticã, te sclerozezi!...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu