duminică, 5 iulie 2015

Scovergi de ziua Americii



Ȋn 4 iulie, ieri de ziua Americii, Puiu ne-a fãcut scovergi. Fãinã albã, apã mineralã, un praf de sare, puținã drojdie, brȃnzã rasa și zahãr farin. Dupã ce ai frãmȃntat aluatul, ȋi dai o formã rotundã și platã,  ca o farfurie zburãtoare ceva mai micã și lansezi obiectul ȋn tigaie, cu uleiul ȋncins, ca la talere aruncate din șanț.

Am ȋmprumutat de la americani cȃteva ore de frenezie, entuziasm și danț. Doar ei pot face un spectacol de mare grandoare din nimic. Dupã ce am dovedit toatã lucrarea, n-a rãmas picior de scovergã ȋn zaharul farin ȋntins pe masã. Toma, fãcȃnd-o de oaie, s-a bãtut pe burtã cu palmele și a dat o declarație scurtã de ȋnvingãtor.

- Curcanul nostru a fost mai bun decȃt curcanul lor!...

Cicã soțiile  soldaților americani au venit la Constanța sã ȋnvețe sã facã scovergi.





                                            Foto Cristina Florescu


2 comentarii:

  1. Of , as manca si eu niste scovergi . Mi-e tare dor de cele facute de bunica mea . Punea multa dragoste si ieseau cele mai bune scovergi . :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu adevarat ale bunicii au fost cele mai bune, dar si cele facute de Puiu, n-au avut cusur!...

    RăspundețiȘtergere

Ma intereseaza comentariile ,fie si rautacioase