duminică, 29 noiembrie 2015

Un MARAFET literar muzical marcă înregistrată



  Fotografii: Suflea MC, Ana Maria Bentea
          Cât de puţine lucruri le sunt necesare poeţilor să se simtă în largul lor şi să se manifeste cum ştiu ei mai bine. O chitară, un spaţiu de joacă unde să nu deranjeze pe nimeni şi neica Nimeni la rândul său să nu aibă acces, şi un organizator acceptat şi priceput care să le dea cuvântul pe rând să nu vorbească toţi odată. Doar atât, căci sufletele lor stau gata să se deschidă în poezie ca un lan de floarea soarelui pe câmp dimineaţa. Şi încă ceva, cum spunea cu luciditatea recunoscută în lumea literelor Mioara Bahna, niciunul dintre poeţi să nu se creadă că a ajuns deja geniu.

            Pornind de la ultima condiţie, fără îndoială îndeplinită şi bifându-le pe celelalte, avem un răspuns de ce întâlnirea de la Râmnicu Sărat tuturor ni s-a părut o întâmplare fericită. Priviţi vă rog feţele luminoase ale celor prezenţi, surprinse de paparazzi. (Mulţumesc celor două frumoase doamne care au imortalizat profesionist evenimentul! Aparatul meu a cam tremurat.)

Parcă ne-am regăsit câteva ore la Râmnicu Sărat pe o insulă (tot în Românica în preziua sărbătorii naţionale) poveştile adevărate, muzica şi poezia, uitând de feţele mincinoase, lăţite scabros în televizor, de încrâncenările şi bătăliile denaturate ale politicienilor, în care zmeul e DNA-ul şi Făt Fumosul e omul rău.

Mulţumim rămniceni! Garantat sarea în bucate la Marafet s-a inventat! Mulţumiri şi celei care a avut iniţiativa, Liliana Popa.

Şi LA MULŢI ANI ROMANIA, cea pe care o ştim noi!


























6 comentarii:

  1. Domnule Ion Toma Ionescu, mi-a făcut o mare plăcere să vă cunosc. Vă mulţumesc pentru cartea dăruită.

    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am o placere la fel de mare. Ne citeam mai demult dar nu ne cunoscusem...

      Ștergere
  2. Petruţa Niţă
    Petruţa Niţă Vă mulțumim din toată inima, în primul rând pentru ca Sunteți şi ați fost alături de noi, apoi pentru minicronica dvs! La o bună revedere! emoticon smile
    De pe facebook

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihaela Roxana Boboc Da. Frumos scris despre un eveniment la fel de frumos!
    De pe facebook

    RăspundețiȘtergere
  4. Petruţa Niţă
    Petruţa Niţă Azi, în fața noastră, un scriitor de mare valoare!
    De pe facebook

    RăspundețiȘtergere
  5. Ghinea Vasile A fost un moment de sărbătoare.
    Îmi place ·
    De pe facebook

    RăspundețiȘtergere