miercuri, 10 mai 2017

Pe zgură albastră



Ce mult a semănat ziua de ieri din turneul de tenis de la Madrid, cu ce s-a întâmplat acasă în Bucureşti cu vremea! Chiar dacă nori ameninţători au trecut pe deasupra capitalei, până la urmă soarele nu s-a lăsat copleşit şi nu a stricat sărbătoarea unei zile altfel cu multe semnificaţii. Rezultatul final de la capătul zilei - al unei bătălii dusă până la epuizare de amazoanele noastre înarmate cu rachete sol-aer Hawk cu rază medie de acţiune, dar şi de un Greuceanu, ©opil fără şansă, ce-l credeam învăţat să mânuiască mioritic doar ghioaga, dar s-a dovedit că nici spada de muschetar nu-i este străină, în încleştarea cu campionul Murray în turnirul Madridului - ne-a determinat să reconsiderăm Golgota prin care am trecut până la urmă cu bine.
Da! Bătrânului lup de mare vizionarul Ţiriac, cel care a dorit să schimbe  în albastru culoarea zgurei, eşuând temporar doar pentru că mai mulţi tauri şi mai puţini nobili cu sânge albastru au colorat arena, nu s-a înşelat nici de această dată, acordând un wild card lui Marius Copil. Băiatul acesta nu s-a făcut de râs cu Murray, arătând fără nici-o îndoială că are stofă de tenisman.
Simona ieri a avut cumpănă cu Vinci! Ele două au legat un cablu între două piscuri şi mai sprintenă românca şi-a început dezinvoltă duelul, câştigând fără mari probleme primul asalt. 6-3. Locul i s-a părut mai înalt la al doilea şi s-a uitat în jos să-şi potrivească paşii ca să-şi găsească echilibru şi dintr-o dată ca într-un vis urât, a întrezărit că sub picioarele ei s-a deschis o prăpastie adâncă. Vincii se rostogolea către ea ca o stâncă pusă pe scripeţi din cearta cu antrenorul în pauză. Şi a apărut pe tabelă 6-2 sec, fără nici o clauză.
În decisiv la fel! Vinci venea ca un nor ameninţător tuna şi fulgera, nu se mai oprea! 5-2 şi 30-15 pentru ea!... Aş fi vrut să închid butonul televizorului dar câteva raze din spatele norului mi-au şoptit să mai aştept că Simona ar da semne că s-ar fi trezit în sfârşit din visul urât…
Ce soare deştept! N-ar fi fost drept să-mi strice ziua!... Mai ales că ea a fost completată fericit cu victoriile Irinei Begu şi Soranei Carstea.
Ce va fi azi? Deschid şi constat pe fereastră că la Bucureşti e-nnorat. Sper că la Madrid fetele noastre să danseze în continuare pe zgură albastră, cum ar fi vrut Ţiriac şi evident să se bronzeze suficient la soare cum au mai făcut-o şi anul trecut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu