vineri, 10 octombrie 2014

Floare de nufǎr

          O excelentǎ medalie de argint pentru Larisa Iordache la cea mai importantǎ probǎ a Campionetelor Mondiale de Gimnasticǎ. Individual compus. Larisa este tot un produs de excepţie al lui Belu și al Marianei Bitang, chiar dacǎ ei au rǎmas acasǎ sǎ priveascǎ de la distanţǎ cum se înșurubeazǎ în aer corpul acela suplu pe care l-au modelat, dǎruindu-i încredere și eleganţǎ.
          Piciul a crescut, este o domnișoarǎ frumoasǎ și o gimnastǎ care în îndepǎrtatǎ Chinǎ a înflorit superb, gǎsindu-și locul în grǎdina Panteonului marilor sportivi români. Azi ne-a cucerit inimile.
          Steagul tricolor a fost ridicat pe catarg lângǎ steagul american unde îi stǎ bine și nu mai urcase de șapte ani în aceastǎ probǎ. Sǎ sperǎm ca duminicǎ în concursul pe aparate, la bârnǎ și sol, tot ea sǎ ne facǎ sǎ auzim și imnul naţional. Ar fi posibil, dacǎ purtǎtorul nostru de ghinion, premierul plagiat, nu se va gândi sǎ faca o vizitǎ „de stat”,scurtǎ, amicilor lui chinezi.
          Și, pentru cǎ tot a venit vorba, îmi închipui cǎ adevǎratul motiv care a îndreptǎţit rǎmânerea marilor antrenori acasa, nu sunt banii puţini ce li s-au oferit la semnarea contractului, ci modul murdar în care s-au umilit, într-o emisiune la televizor dupǎ europene, cu premierul Ponta. Belu credea atunci cǎ dacǎ face compromisul, va fi numit Președinte al Comitetului Olimpic. Nu dupǎ mult timp s-a convins ce preţ poţi sǎ pui pe promisiunile celui care se vrea președinte. Președintele cui? Al corupţlor din pușcǎrii?...

          Bunul lor simţ i-a fǎcut sper pe antrenori, mǎcar un timp, sǎ se retragǎ în umbrǎ. Felicitǎri pentru campioni! Voi nu aveţi de ce sǎ antrenaţi politicieni. Și bravo Larisa, fatǎ dragǎ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu