joi, 9 octombrie 2014

Râde iarǎși primǎvara


          Ne-am întors deja! Suntem acolo!
          Moscova se stropșește la noi cǎ un procuror inabil i-a deranjat pe tovarǎșii de la Lukoil. De pe garduri și clǎdiri, ne zâmbește chipul afabil al iubitului nostru conducǎtor. Deocamdatǎ e numai dumnealui, nu și Doamna în leoparduri, pe stâlpi. Încǎ nu s-au șters toate datele de pe harduri. La știri, primiri enuziaste în ţarǎ cu flori și copii scoși de prin școli afarǎ. A venit toamna, miroase frumos a struguri în vii. Mișcarea, e un bun necesar. Sunt feriţi de boli. Oricum în clasǎ n-au abecedar.
          Se repetǎ sloganuri de viitor luminos, tot ca-nainte. Se fac proiecte mǎreţe, „Ponta președinte!”... „Bǎsescu Jos!”
          Ne-am întors deja în tinereţe. O sǎ mutǎm lunga varǎ fierbinte, cu procurori cu tot, în pustie, ca un vis urât. Sǎ stea acolo cu cheia de la pușcǎrie de gât! Libertate pentru tot baronatul! Ei sunt cu adevǎrat proletariatul.  
          Nu mai vrem sǎ fim slugi coanei Europa! Ei cu volanul, noi anvelopa. Ne închinǎm doar icoanei Sfintei Parascheva și norocului. La tabla-nmulţirii schimbǎm iubirii regula jocului. Resetǎm! Eva deasupra și dedesupt Adam. Vrem sǎ trǎim, pe gura noastrǎ de rai ca haiducii lui Șaptecai, în sânul lui Avram. Nu mai vrem sǎ ne-nmulţim cu SRI-ul la geam, la cheremul pǎpușii Barby.
          Jos cu burghezii! Sǎ vinǎ chinezii și rușii!
          Râde iarǎși primǎvara. Un freamǎt parcǎ a cuprins ţara.

          Votaţi soarele și încingeţi grǎtarele! Deschideţi povarna! Atât ne-a rǎmas de fǎcut! Aveţi în sfârșit viţelul cel gras și dupǎ aia plǎcinte. Pe scut sau sub scut!

          Mǎi fraţilor, „ǎștia minte”! Vine iarna!...

Plai bǎlai - pamflete politice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu