marți, 21 octombrie 2014

Singapore. Ziua doua. Lacrimile Sharapovei



            Schimburile lungi, aratau o Wosniacki mai stǎpânǎ pe sine decât Sharapova. Spectacolul este total, sala trǎiește și paticipǎ cu întreaga fiinţǎ. Ușor tensionatǎ rusoaica simte pericolulul și apasǎ cu tot corpul ei, prelungit de rachetǎ, mingea, dar dublele greșeli se înmulţesc. Dincolo apele fluviului se scurg liniștite( Oare existǎ vre-un fluviu în Danemarca?). Setul se terminǎ în tie-break și Caroline își trece în dreptul ei punctual. 7-6.
          Începe setul al doilea. Sensul rǎmâne același, dar nivelul jocului crește. La 4-3 pentru Wozniaki luminile din tavan și-au schimbat pozitia o deranjeazǎ vizibil și cere arbitrei imperativ, n-aș fi crezut-o în stare pe danezǎ, sǎ restabileascǎ condiţiile bunei desfǎșurǎri a partidei. Între ghemuri, cu o voce calmǎ, voalatǎ, antrenorul îi cere Mașei sǎ fie ea. Dar nu e posibil, Sharapova plânge. Lacrimile îi izvorǎsc din ochi.
          Meciul se încinge dramatic. Ţipetele de luptǎ ale Mariei ţin sǎ transmitǎ sǎlii cǎ în fiecare clipǎ în lume se produce un viol. Rusoaica renaște din propria cenușǎ și egaleazǎ la 5. Pare cǎ un destin implacabil n-o trǎdeazǎ niciodatǎ și e 6-5 pentru ea. Din senin, o minge mincinoasǎ cu mult în afara terenului e strǎmutatǎ de un arbitru de linie în teren. Wosniacki devine leoaicǎ, se ceartǎ cu spectatorii care încep sa huiduie, cu arbitra principalǎ, nimic de fǎcut! Zeii restabilesc singuri dreptatea și se intrǎ din nou în tie-break. Caroline, apaticǎ cedeazǎ lupta. E greu sǎ trǎiești în aceiași intensitate fiecare minge.
          1-1la seturi.

          Am mai vǎzut acest meci, pe zgura de la Roland Garos cu Simona Halep. Nimic de fǎcut împotriva Sharapovei. Am închis televizorul și dupǎ o orǎ intrând pe net, nevenindu-mi sǎ cred am constatat cǎ Sharapova, e o femeie frumoasǎ când plânge. 7-6/ 6-7/ 6-2/
In a doua partida  Agnieszka Radwanska - Petra Kvitova 6-2/ 6-3/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu