luni, 25 martie 2013

Blaga, Piţurcă şi Registrul fericirii



            Fiecare om are două registre. Unul subţire, unde caligrafiază cu înflorituri de condei, adăugând şi câteva poze care să-i amintească momentele faste ale vieţii sale. Nunta, naşterea copiilor, prima sa carte apărută în librărie şi două trei evenimente de consens general al fericirii publice. Şi celălalt registru, gros, materializat într-un set de volume numerotate pe căprării cu cifre romane, adevărate tomuri ce fac să trosnescă lemnul bibliotecii. Fiecare casă de român nu se există să nu posede în dotare un dulap unde să-şi ţină dezamăgirile.

          Pe parcurs, din primul registru, revizuind, eşti obligat să constaţi că au rămas doar coperţile destinul parşiv obligându-te să rupi filele. Cum să păstrezi în rochie albă de mireasă nevasta? După scandalul ce ţi l-a făcut, neînţelegând că Mimi asta blondă, cînd a găsit-o în furou, tocmai era în teste la birou. Cum s-o angajezi la relatii cu publicul fără să-ţi faci o părere personală, avizată, întreagă!? Năroadă, ce să zici, nevasta n-a putut să înţeleagă!... Era corvoadă, nu plăcere imorală vinovată. Ca şef, sunt nişte obligaţii de servici.

          Despre contextul general vreau să vorbesc de fapt în acest post, nu particularizez că n-are rost. Nu spun o noutate cât de terfeloagă a ajuns registrul fericirii publice de la guvern. Nu intră nimeni înăuntru, chiar dacă uşile sunt larg deschise. În şedinţa de Guvern, azi, Pontonel a apreciat că n-a fost  bună comunicarea şi în frunte cu el, tot personalul a plecat la televizor să comunice că şi registrul, şi fericirea, există.

          Trec mai departe şi mă înfiinţez la ghişeul dezamăgiri. Aici dau de o coadă lungă din alte vremuri. Fiecare doreşte să înscrie câte ceva. Nemulţumirea e generală. Spiritele sunt aprinse. Trag cu urechea. Se vorbeşte mai mult despre Piţurcă şi Blaga. Înţeleg până la urmă că Piţurcă, pentru a mai şterge ceva din eşecul de la Budapesta, va trebui să-l introducă în formaţie pe dreapta pe Blaga, în meciul de marţi cu olandezii. Şi obligatoriu s-o readucă în sânul echipei pe Udrea pentru pregătirea fizică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu