luni, 4 mai 2015

Un om nǎcǎjit

Foto http://www.crestinortodox.ro/
            N-a “râs primǎvara iarși” de 1 Mai. Personal pot spune cǎ era gata-gata sǎ mi se înece toate corǎbiile plecate de la Constanţa pe mare sǎ arboreze în porturile lumii, la catarg, tricolorul sǎrbǎtoresc. S-a resimţit un deficit de organizare specific românesc. Era firesc sǎ se întâmple, atunci când marii maeștrii de ceremonii zac în pușcarii și în Beciul Domnesc. Cine sǎ se îngrijeascǎ de mititei și cârnaţi, sǎ vânture berea în transvazǎre, fǎrǎ Vanghelie și Mazǎre costumaţi în piraţi? Ǎștia de la DNA vor sǎ ne servescǎ mai nou fursecuri, ce facem punem tocuri la flecuri? Vai steaua lor, ce suntem îngeri în Rai?
            I-a certat și premierul din Dubai:
            “Nu-ţi mai poţi suspecta nici amanta în cuibușorul dorului tǎu personal, cǎ devi dușman al poporului! Ești de-a dreptul penal și te joci de-a pitita! Te ia cu mascaţii ca pe Nichita. Nu le dau eu indicaţii la procurori, dar ar trebui sǎ ne avem ca fraţii, între surori!...  Pardon, între noi puterile statului, bǎrbaţii! Oricât am fi de șacali, suntem la fel de egali înșelaţi de reprezentanta sexului slab. Asta e o boalǎ, e știut! Idiot sau nabab priceput în viaţa realǎ _ bacanta, tot te înșealǎ. Își face piaţa cu TVA-ul crescut.”
            Dar nu corǎbiile de partid m-au durut în acest hal. Cel mai mult m-a amǎrât Simona Halep pe corabia ei amiral, conchistador navigând spre Madrid. Speram anul acesta sǎ ridice triumfal deasupra capului sabia de învingǎtor, ca o preempţiune pentru Roland Garros.
            Când sǎ intre în turneu cu vitezǎ, crezând cǎ e apa adâncǎ și e drum lung la greu de plutit, privind în astrograf, Simona n-a vǎzut cǎ la pragul de jos a rǎsuflat un alizeu de cornet rebel.

            S-a lovit de el ca de stâncǎ și s-a fǎcut praf.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu