duminică, 4 octombrie 2015

Argument de schimbare a fusului orar. Precizãri noi



Probleme de fus orar stau la baza schimbãrii la fațã a orei de ȋncepere a evenimentului meu editorial, Lansare de Guștere. Dupã Adunarea ONU unde președintele nostru s-a ȋntȃlnit peste mãri și țãri cu ȋnaltele personalitãți Obama și Putin, ȋn particular, s-au petrecut multe schimbãri.
S-au repoziționat astrele și o convenție internaționalã a stabilit cã la Librãrie Mon Cher,  Gușterele se va lansa cu o orã mai devreme decȃt se stabilise inițial. S-a avut ȋn vedere, nu nerãbdarea Gușterelui de a ieși ȋn lume printre cei vii, ci, mai de grabã grija autoritãților locale ca problemele de trafic pe Crinului, dacã ar fi sã aparã, sã se producã la lumina zilei, sã nu fie dubii, sã se vadã clar cine dã drumul la gușteri și cine-i ȋncurajeazã sã treacã strada, atentȃnd la liniștea publicã și impietȃnd adormirea culturalã la televizor, a orașului.
Mai sunã Jean Dumitrașcu la Filarmonicã ȋn trompetã cȃteodatã, se mai chinuie Argeșul și Cafeneaua cu cele lumești, e drept o chinuire localã discretã și inhibatã. Paralela 45 pare, steaua ezotericã rece, de ȋnsemnãtate numericã ce trece, pe lȃngã Pitești!… iar la teatru, cum știi și mata, parcã s-ar juca permanent “lapte acru”, ca sã zic așa.
Cum spuneam vã invit la orele 18 ȋn loc de 19. Prin urmare rog ambasadele sã puna virgulã și sã facã o cuvenitã modificare.
Țin sã menționez cã locul a fost slujit cu bunã credințã de Ȋnalțimea Sa Calinicã de curȃnd, cȃnd s-a resfințit biserica Sfȃnta Vineri restauratã, ȋn consecințã e exclus sã coboare de sus toatã masa “criticã”și sã n-avem loc de parcare.
Zic vorbã mare:
Ferește-l Doamne  pe Gușterele tãu cand trece strada de omul rãu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu