luni, 18 iulie 2016

Oglindă, oglinjoară, cine-i cea mai frumoasă din ţară?



Ce am scris câteva ore înainte, în postarea de ieri, nu are legătură cu ce voi scrie acum. Chiar dacă autorul ţinteşte acelaşi personaj important, Simona Halep, diversitatea abordărilor, ca şi în viaţă, nu are limite.
Ieri Simona a câştigat turneul WTA BRD Open de la Bucureşti şi trebuie să savurăm împreună clipa Cezarului, uitând de dezamăgirile olimpice care rămân. Simona ne-a arătat ce campion incontestabil poate să fie când îi merge jocul, (cu excepţia primului serviciu, i-a mers tot!) când simte zgura, liniile de tuşă, banda fileului, aplauzele spectatorilor, dar mai ales simte că are mintea liberă să ia decizii cu fracţiuni de secundă mai iute decât adversarul.
 Nici nu-şi terminase bine de expus consideraţiile generale asupra turneului WTA de la Bucureşti la microfon Dumitru Hărădău şi primul set blitz pe care ni l-a propus Simona, se pregătea de încheiere, de parcă letona Anastasija Sevastova încă nu se trezise dintr-un vis urât. Abia de a mai avut timp cu vorba lui domoală Hărădău să-şi termine ideea, uimindu-ne oarecum cu ce avea de spus. „N-ar fi bine ca Simona să termine primul set cu 6-0, pentru că ar putea interveni o deconectare, să o ia la modul uşor, şi să se activeze adversarul, iar lucrurile se pot complica…”
Dar Simona azi nu vrea să asculte pe nimeni, face cum ştie ea mai bine! L-a lăsat şi pe Darren Cahill acasă la el în Australia să privească la televizor. Nici dacă Pino(Caramitru) era şi el în tribună, sub acoperire, se acoperise cu o pălărie de paie, nici dacă el ar fi tunat cu vocea lui clară ca la revoluţie, nici pe el nu l-ar fi ascultat!…
A fost 6-0 şi ce a urmat s-a repetat în oglindă fără nici un moment de îndoială şi în setul 2.
„Oglindă, oglinjoară, cine-i cea mai frumoasă din ţară?” Simona Halep evident! 47 de minute fără fisură, minute magice, ca un spectacol cu Înşir-te mărgărite pe scena Teatrului Naţional. Doar scena improvizată n-a fost la înălţimea momentului din păcate! Aveam să aflu că transmisia TV live a finalei a fost făcută în 69 de ţări, dar aşa cum spunea Flavia Popa, poate că anul viitor vom avea o arenă potrivită.
Vă mărturisesc mi-a plăcut şi discursul acestei Directoare blonde, afişând nu doar siguranţa bancherului care are în spate un imperiu BRD, ci şi o sinceritate entuziastă şi tonică
„Ce-am văzut noi aici face parte din spectacol, şi e despre bucurie, încredere, strategie, despre noi oamenii, capabili să fim veseli frumoşi şi să sărbătorim!
Aproape că nu-mi venea să cred că asist în vremile zbuciumate, încrâncenate de-acum la un asemenea discurs. Ce simplu pare! Iar Simona a întregit atmosfera găsind cuvintele potrivite
”Nimic nu face mai mult decât un trofeu câştigat la tine acasă!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu