sâmbătă, 30 iulie 2016

Stegarul



Una din zilele faste ale sportului, ieri de Ziua Imnului Naţional!

Stegarul, cea care ne-a făcut să fim mândri de acordurile neauzite ale imnului şi de culorile tricolorului, fluturate nu doar în arena luptei sportive, cât mai ales în sufletele noastre însetate de victorii, a fost Simona Halep. La Montreal unde Nadia Comăneci s-a încoronat regină cucerind primele note ale perfecţiunii din istoria gimnasticii şi cucerind de asemeni pentru totdeauna inimile canadienilor, sub privirile înmărmurite de admiraţie ale întregii lumi tricolorul românesc e la el acasă. Şi nici nu se putea sărbătoarea Imnului Naţional să fie mai frumos celebrată decât, după epuizantul meci cu Kusneţova, ca un corolar al sacrificiului, Simona să se hotărască să intre din nou în luptă alături de Monica Niculescu şi în partida de dublu.

Ce-or să mai spună cârtitorii de profesie, proşti da mulţi, cei care perorarau la portavoce în presă şi pe coclaurii facebook-ului că Simona e individualistă şi urmăreşte doar câştigul personal? Sincer, mă aşteptam să abandoneze ca să fie odihnită pentru marele meci cu Kerber de azi. Sunt sigur că Monica coechipiera la dublu ar fi înţeles-o. Dar Simona, fără prea mare experienţă la dublu şi-a dorit să arate că e om de echipă. Concertând mai ceva decât marele violonist André Rieu, le-a învăţat pe franţuzoaicele Caroline Garcia şi Kristina Mladenovic, numărul doi mondial, Deşteaptă-te române şi într-un meci de senzaţie le-a făcut să înţeleagă că româncele sunt mai deştepte.

Tot ieri la Toronto doi flăcăi ca brazii, ca să nu se las mai prejos, Mergea şi Tecău s-au calificat şi ei în semifinalele unui mare turneu, învingând dublul celebru al fraţilor Bryan.

Un sincer bravo Simonei, Monicăi, lui Mergea şi Tecău! Indiferent ce veţi face în continuare aţi onorat cum se cuvine, acolo departe, Ziua Imnului. În timp ce în ţară s-a ajuns ca Vântu din puşcărie să-i întrebe pe Alde Tăriceanu şi Bogdan Olteanu dacă atunci când au primit milionul s-a intonat imnul naţional…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu