luni, 21 noiembrie 2011

Romanii sunt destepti. Tranta cu zmeul



Sponsor: Autonom Rent-a-Car
Nume proba: Autonom si bloggerii, in social media
Enunt proba:
Fiindca Autonom intelege nevoia de mobilitate a bloggerului mereu gata sa cerceteze lumea si s-o (de)scrie in stil 2.0, am sustinut evenimentele #prinSibiulmeu si Cluj Brands Tour. Cum vezi tu parteneriatul dintre Autonom si bloggeri pe termen lung? Ce ar fi de facut, cum v-am putea sustine noi si cum v-ar placea sa ne sustineti voi ca sa fie toata lumea fericita?

*

Romanul e autonom!( romanul nu secuiul, nu vreau confuzie.)
Romanii sunt bloggeri!
Romanii sunt destepţi!

M-am înscris în campania Romanii sunt deştepţi.
Eu, bloggerul Pasǎrea ceţii mǎ voi lua la trântǎ cu Zmeul Zmeilor. Începând de azi voi scrie pe net, ca în clasele primare altǎdatǎ, cand eram pedepsit, de sute de ori numai lucruri frumoase, lucruri de bine despre romani. Cum scriam atunci când eram copil:
“Ana are mere”.  Nu, nu e bine cu Ana, i-au crescut la sâni mere parmen aurii, s-a mǎritat, are si barbatul gelos, când o veni din Spania mǎturǎ cu mine pe jos.

Jos cu hoţii si pǎduchioşii!
Jos cu ţiganii şi mafioţii!
Jos cu latinii şi fanarioţii!...

GOOGLE ne-a construit o imagine falsǎ. El pare sǎ fie Zmeul Zmeilor.
Poate cǎ nu suntem toţi, Albǎ ca Zapada si  Feţi Frumoşi, dar nu putem accepta în ţara lui Pǎcalǎ sǎ fim mereu pǎcaliţi. Sǎ mǎ explic; dar n-ar trebui nici mǎcar sǎ dau explicaţii, de ce totdeauna mie mi se cer explicaţii.
De ce-mi iubesc ţara? Pentru cǎ e ţara mea! Nu mai e a mea? Adica ce eu nu vǎd? Sunt orb?... Dar o am în inimǎ!

Romanul e sensibil!
Romanul e patriot!
Romanul are talent!

E dat dracului de talentat romanul, cǎ de-aia a ajuns şi Rent a car-ul în top.
“…Adicǎtelea,  reCE?nt acarul Pǎun al Europei, ǎla care dǎ cu oiştea de la cǎruţǎ în gard tot timpul, ce vrei sǎ spui? încearcǎ Zmeul Zmeilor romanului o traducere…”
Ce vrei sǎ spui mǎtǎluţa nu are legǎturǎ cu Rent a car-ul Autonom despre care dezbatem şi ne batem. Acolo sunt maşini numa-numa! Maşini noi, mǎrci de prestigiu.De unde cǎruţǎ?
Despre firma asta trebuie sa vorbim frumos cǎ ne sponsorizeazǎ la SuperBlog şi vrea sǎ încheie am înţeles şi un parteneriat cu noi, cu bloggerii, sǎ ne mai scoatǎ din online cǎ ne scoatem ochii. Sǎ ne mai plimbe prin lume cǎ nu mai ştim bine ralitǎţile. Avem informaţii trunchiate din social media şi umplem netul de parascovenii, pamflete politice şi parabole.
Injurǎm toata ziua pe bloguri, nu mai ştim de Dumnezeu, poate cǎ n-ar strica un pelerinaj prin Bucovina, o gura de aer pe Transalpina,  sau o gurǎ de vin cu Prinţul Charles în Transilvania la o parolǎ, cǎ el ne vorbeşte de bine.
Ce-ar fi dacǎ Autonom Rent a Car ne-ar rǎpi pe toţi, ar odihni blogosfera preţ de un weekend punând pe geam afişul cu pauza de masǎ, sau de mase mǎ rog dacǎ ţinem cont cǎ suntem destui şi am porni într-un turneu prin oraşele mari, organizat temeinic cu televiziuni şi tot tacâmul şi ne-am opri în pieţe cu Manafu, cu Piticu, cu Petreanu, cu Chinezu, cu Blogatu, sǎ le vorbim romanilor frumos despre romani şi sǎ-i rugǎm pe fiecare cum ajung acasǎ, treziţi din somn, sǎ se ia cu toţi la trântǎ cu Zmeul Zmeilor scriind pe blog, pe Google sau aiurea:

Romanii sunt harnici!
Romanii sunt buni!
Romanii sunt frumoşi!

Postat in cadrul Concursului SuperBlog

A primit 80 puncte

3 comentarii:

  1. Adevărul este că nu suntem nici cei mai răi, nici cei mai leneşi, nici cei mai beţivi, nici cei mai bolnavi.
    Poate că ne batem, totuşi, pentru locul întâi în ceea ce priveşte tristeţea cotidiană. Mai ales în ultima vreme...

    RăspundețiȘtergere
  2. :)
    Nice! Suntem romani, si suntem ai naibii de frumosi si de destepti..well..unii dintre noi..:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma asteptam la mai multe reactii, dar se pare ca unii se rusineaza sa afirme ca-si iubesc tara. Daca le-as fi cerut sa o injure...

    RăspundețiȘtergere