miercuri, 9 noiembrie 2011

Numerologia si ASUS

Sponsor: ASUS
Nume proba: Un partener de încredere
Enunt proba:  
        
             Am ales Asus K53 în mintea mea dintr-o serie de motive, aşteptând în faţa calculatorului din redacţia lui Virgil ca acesta să se hotărască dacă va mai deschide până-n seară vre-un folder. Era aproape întunericul şi încă lucram la sumarul revistei trăgând nădejde că nu va să ne prindă ziua de mâine. 
           Ca să fiu sincer nici cu calculatorul, dar nici cu Virgil nu-mi era ruşine. După ce că întreaga arhivă, de la prima apariţie a revistei(deja sunt nouă ani împliniţi), era îngrămădită fără sistem te miri pe unde, pentru fiecare număr existau câte trei dosare. Unul cu materiale primite pe email, altul cu materialele corectate şi abia al treilea era cel cu materialele care urma să fie pus în revistă la dispoziţia cititorilor şi spre judecata critică a posterităţii. Başca PDF-urile, başca miile de poze ale poeteselor, care de care mai sexigene şi eterogene!(sexagenarele n-aveau acces.) 
          Nu-i scăpase amicului meu nimic din tot ce mişca, mai mult sau mai puţin fix pe câmpiile Parnasiene. Se ştie că parnasienii cultivau forma fixă: sonetul, rondelul, gazelul şi alte cele. Important pentru prietenul meu şi recunosc şi pentru mine, este ca formele acelea să se mişte modern, să transpară, rotunde, bronzate prin ţesătura fină.
           Ar putea comenta cârcotaşul, că Parnasul era un munte stâncos, de ce aduc eu în vorbire câmpiile parnasiene. Păi dragilor, la câte poetese avem, mi-a trebuit câmpie. De-aia zic, am ales ASSUS K53 după ce am consultat un grup de numerologi experţi.
           Şi AICI urmează ca juriul de la SuperBlog să se nedumirească subit asupra termenilor. Ar putea înţelege nevoia de consultanţă a unui expert IT, care să explice cum e cu procesorul IntelCore i7, ce e cu tehnologia Super Hybrid Engine (componentele ce nu sunt utilizate nu trebuie să consume), memoria supliment de 2GB adăugată celor 4 deja existenţi, grafica duală încorporată, tehnologia IceCool care să nu-ţi pârlească degetele. 
          (Degetele la noi, la poeţi, au sensibilităţi aparte, ele trebuie să mângâie tastatura moale, vie, cum mângâi gleznele delicate ale unei muze blonde, ca să te încarci cu inspiraţie).
          Ai mai putea câştiga întelegerea juraţilor, să consulţi un expert contabil care să cântărească raportul calitate preţ, dar cu expertul numerolog... chiar că am dat-o în bară, mai ceva ca bietul Bănel Nicoliţă când a rătăcit mingea în poarta Stelei crezând că e poarta Realului.
          Dacă juraţii ar fi mai atenţi şi ar valoriza mai bine materialul pe care-l citesc n-ar pierde, fără îndoială, pe drum legătura cu numerologia. Nu vă uitaţi la ştiri? S-a dat pe toate posturile realităţii: Vântul a rămas în arest, Gioană a rămas fără servici. E 11:11:11. Sfârşitul lumii prieteni! Oreste ştie!
          - Bună seara prieteni. Ne ridicăm în picioare AMẤNDOI. 

          - Aveţi aici banii pentru un laptop. 
          Cred că doamna directoare e un partener de încredere, a-nţeles mesajul, s-o fi sfârşit lumea.  Am ales Asus K53, un laptop robust, puternic, fiabil și nu în ultimul rând elegant.

Postat in cadrul concurs SuperBlog

Jurizat 90 puncte

2 comentarii: