duminică, 11 august 2013

Condurul Cenușăresei


 Jose Saramago are un personaj ȋn romanul său de succes Pluta de piatra care oriunde s-ar deplasa este urmat de un stol de păsări. Mie mi se ȋntȃmplă ceva asemănător, chiar dacă nu am de-a face  cu personajele suprarealiste ale marelui scriitor portughez. Dacă slobozesc Pasărea ceţii pe blogul meu ȋntr-un stol de cuvinte nevinovate, nu prea multe, cȃt să ȋncapă ȋtr-un norișor Nimbus, vorbind despre o sportivă de pluton spre exemplu, să zicem din plutonul celor șapte jucătoare romȃnce de tenis clasate ȋn primele 100 din topul WTA, e musai să se ȋntȃmple un miracol ȋn următoarele zile si uneia dintre fete să i se potrivească condurul Adidas al Cenușăresei și să devină prinţesa balului. S-a ȋntȃmplat cu Simona Halep nu de mult  ȋn balurile desfăurate la Nurnberg, 's-Hertogenbosch și Budapesta. După ce am scris despre ea, a fost ȋncoronată regină a turneelor respective cu toate drepturile regale cuvenite.
I se ȋntȃmplă acum Soranei Cȃrstea. Nu am nici un merit, am adus ȋn norișorul meu Nimbus  imaginea Turnul Chindiei din Tȃrgoviștea ei natală  și i-am dat drumul să plutească deasupra terenurilor de ciment de la Toronto. Ȋn umbra turnului s-au ofilit pe rȃnd Caroline Wozniacki, Jelena Jankovici şi Petra Kvitova, iar ieri, orhideia Na Li ȋn semfinală și-a pierdut petalele.
Să nu fim absurzi, știm cu toţii, condurul Cenușăresei a fost croit pe măsurile superbului trandafir Madona Neagră. Să avem răbdare poate că Serenei Williams i se umflă picioarele, sau pur și simplu I se ȋnmoaie ghimpele cu care ȋnţeapă pe ascuns mingea pe care apoi o ȋngropă ȋn ciment cu lovitura de dreapta.
Să avem răbdare, Sorana noastră are un picior mult mai frumos șI mai svelt ca al Serenei și pare la fel de ȋnaltă. E important, să nu uităm, e mai tȃnără, timpul trece! Prinţul are condurul ȋntr-o mȃnă, iar ȋn cealaltă o bere rece. El alege. Sorana, Serena sună aproape la fel, dar inima vede, cere și culege…
Baftă Sorana!

Un comentariu:

  1. Ecaterina Oancia Multa bafta, Sorana! Nu se stie niciodata. Gandeste pozitiv si cine stie? Iti tinem pumnii si indiferent de rezultat, FELICITARI!!!

    acum 8 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere