vineri, 2 august 2013

Răsfugul oilor



          Nedreptăţile fotbalului nu sunt puţine şi ele uneori lovesc nemeritat şi crunt. Sunt în plină desfăşurare două dintre acestea care se rostogolesc şi strivesc precum o avalanşă, tot ce prind dedesupt. În loc să ne bucurăm de nişte rezultate onorabile şi de nişte meciuri care dădeau unele speranţe de revigorare şi de schimbare la faţă a fenomenului, iată că ne întoarcem să analizăm fundăturile abisale ale gândirii unor primate. Unul puşcăriabil, speriat că se scufundă planeta, celălalt puşcăriaş, cerşind suspendarea pedepsei speriat că nimeni în afara lui nu posedă ştiinţa mulsului şi bietele animale se îmbolnăvesc pe capete de răsfugul oilor.

          Am fost şi rămânem la mâna lor.

          Băiatul ăsta Chiricheş care de la distanţă i se vede buna creştere şi eleganţa, pierde pe mâna unui cioban o posibilă carieră de succes. Ce-o fi în sufletul lui?

          Iar Rapidul, un tren, deraiază în B cu toate că pe teren... spre bucuria deşănţată a Chiajnei

          Da cine mai e şi Doamna Chiajna asta? Pai ce să zic, să citim pe Wikipedia

*

          Chiajna este numele slavon(pe slovaci i-a bătut ASTRA aseară) pentru Despina, însă numele ei de botez era Ana(Ana e soţia lui Copos). În 1545 s-a măritat cu domnitorul Munteniei, Mircea Ciobanul(Ciobanul e la puşcărie), cunoscut în istorie pentru măcelărirea boierilor pe care îi bănuia de trădare.(Chestia asta e ceva cu Federaţia şi Liga lui Mitică)

          Din această căsătorie au avut 3 băieți și mai multe fete.(Ciobanul are trei fete, să-i trăiască!) După moartea lui Mircea Ciobanul în 21 septembrie 1559,(Aici e o greşeală, puşcăria e moarte vie) se instituie ca tutore al fiului ei cel mai mare Petru cel Tânăr,(MM şi-a schimbat numele ca să nu mai plătească amendă ziaristei) în vârstă de 13 ani,(Altă greşeală, MM n-are  nici 13)  pentru care a obținut tronul. Îi întărește domnia fiului prin daruri trimise la turci, de unde a cerut și doi tineri fanarioți pentru fiicele sale. Au fost propuși Stamatie Paleologu, tânăr și chipeș și bătrânul Cantacuzen.(Ǎl bătrân e precis Hrebenciuc)

          Fiica ce trebuia să se căsătorească cu bătrânul, a fugit cu tânărul boier român Radu Socol pe care îl iubea.(Doamne cum il cheamă pe ăsta care s-a transferat ieri la Steaua?Drace, ce lapsus am!) Ca să spele rușinea aruncată pe obrazul Porții otomane(TAS-Tribunal de arbitraj sportiv), Chiajna a trimis alte noi daruri mari. În același timp ca să se răzbune pe boieri, a dat ordin să fie omorâți mai mulți dintre ei. În 1574 și-a măritat o altă fiică cu sultanul Murad. După un an însă, a căzut în dizgrația turcilor, care au exilat-o la Alep, în Siria.(Uite că apare şi Haisam) Aici a trebuit să-și câștige existența cu negustoria și țesutul. A murit în 1588, iar mormântul este la Galata.(Probabil Steaua joacă în grupe cu ei)

Gata. La Chijna s-a realizat Cocordia.

3 comentarii: