luni, 19 august 2013

Nuntă la Zigoneni



         
           Ţi se dezvăluie pe rând, tainele care de-a lungul vieţii te ţin aproape de Dumnezeu. La botez, rostuirea e mijlocită de ceilalţi care îşi mărturisesc credinţa, iar trupul copilului cufundat în apa Iordanului primeşte harul duhului sfânt. Şi la spovedania şi marturisirea tuturor păcatelor înaintea morţii, taina finală, faptele se petrec tot cu ajutorul celorlalţi.

          Există un singur moment în care decizia îţi aparţine pe deplin, eşti conştient şi perfect implicat cu sinceritatea şi bucuria încrezătorului în taina căsătoriei.

          Şi pentru că ţi-ai făcut-o cu mâinile tale, ţi-ai ales mirele sau mireasa după imaginea ce ţi-a contopit visele, ai putut cântării gradul de confort şi libertate pe care ţi le-ai dorit, desigur, clipele de fericire unică nu ar trebui tulburate de nimic.

          Totuşi, ca mireasă, te mai strânge pantoful. Ca mire, te bântuie oful că nu au ajuns florile de pus în piept şi canicula peste toate se scurge din cer ca dintr-un cazan clocotit, topind culorile într-un nou concept. Iar în biserică părintele cu coroniţa ţi-a turtit puţin coafura şi voalul, te-a păcălit cu vin aplecând prea mult pocalul şi în general slujba s-a prelungit de parcă şi-a pierdut măsura, sărind calul.

          În sâmbăta asta finul Răducu de la Curtea de Argeş s-a căsătorit cu Andra şi firesc am fost acolo cu toţi. În conclavul familiei am hotărât ca cel mai important rol să-l dăm celui mai mic dintre noi. Astfel că Naşul mare, nepotul meu Toma şi-a luat rolul în serios.(De Sântămărie a împlinit 7 ani)

          Pe la unu noaptea când a plecat la culcare, întrebat de un reporter de la Can Can şi-a mărturisit câteva impresii:

          „A fost foarte amuzant când finul Răducu mi-a pupat mâna, iar părintele l-a sfătuit, când va fii la ananghie sau într-o grea încercare, nu va mai zării oraşul în întuneric spre exemplu fără faruri de ceaţă, să apeleze negreşit unu unu doi, codul numeric la naşul, care, cu experienţa lui mare de viaţă, importantă şi onestă...

          A fost tare! M-am simţit ca o vestă reflectorizantă în mişcare!”

         

          Frumoasă nuntă ce să zic.

          Casă de piatră tinerilor!

4 comentarii:

  1. Cristina Le Pana la urma sunt toate frumoase, adica cele bune si cele rele defapt nu sunt asa diferite daca le vedem cu ochi linistiti. Viata e frumoasa asa cum e, asa cum ne-a fost daruita. Casa de piatra mirilor si bineinteles noua, tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tatiana Constantinescu · Prieten(ă) cu Virgiliu Firescu
    la nunta de argint si apoi la cea de aur sa le dea like nepotii mei,,,,,
    acum 38 minute · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  3. Shaikh Zaib Cine e doamna, imbracat in rosu ?? Pare cunoscuta !

    RăspundețiȘtergere
  4. Paun Marilena sa traiasca sa fiti fericiti alaturi de ei (frumos)
    acum 45 minute · Îmi place

    RăspundețiȘtergere