sâmbătă, 31 august 2013

Limba Română


          Îmbrăcat sărbătoreşte în limba română, azi la televizor regele Eminescu ar fi trebuit scandat cu sfinţenie toată ziua şi pe toate posturile, spre slavă.
          Apăs butonul telecomenzii. Intru în Realitate şi cad pe spate ca o babă, lovită de otravă. Pe post, se sărbătoreşte moartea regelui Ciobă. De la adunare, din Costeşti ca din Dom, Regele Stănescu şi Împăratul Iulian, ne ţigăneşte şi ne învaţă că romu-i rom adevărat nu ţigan, iar coroana e moştenită pe viaţă de fiecare rege sau împărat.         
Schimb postul şi mă cuprinde speranţa. Crin Antonescu la mare recită în Sala Sporturilor din Constanţa către popor, inspirat


Mai am un singur dor:
În liniştea serii
Să mă lăsaţi să mor
La marginea mării;

Să-mi fie somnul lin
Şi codrul aproape,
Pe-ntinsele ape
Să am un cer senin.



          Parcă nu-i adevărat!

          La agapă Mazăre conspirat cu o gaşcă fierbinte de vrăjitoare şi astrologi, îl ia de dârlogi şi îl lanseaza la apă pe preşedinte în aplauzele unor milogi.

          Limba română nu moare şi nu minte!

          Nu că mi-ar place cum dansează Mazăre...

2 comentarii:

  1. Tatiana Constantinescu sa fie mandru eminescu ?ca il recita antonescu?cu toata parerea de rau as plange in locul lui sa fiu,,,,,de apasa butonul antonescu generalul el nu cadea pe spate domnule ionescu ,,,sigur spargea televizorul,,,,cum fiecare neam isi are nebunul sau il avem si noi pe al nostru,,,si mai e si primar,,,,
    acum 7 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  2. Dorina Neculce lover boy-ul Romaniei
    acum 5 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere