sâmbătă, 10 august 2013

La Toronto Turnul Chindiei...




         Am urmărit cu sufletul la gură evoluţia scorului pe ecranul calculatorului într-un site care nu avea şi imagini. Perspectiva Televiziunii Dolce nu a vrut să mă încapă în orizontul ei de interes şi după multe încercări, am renunţat să mai caut transmisia directă a partidei, mulţumindu-mă doar cu imaginarul mental stimulat de scorul afişat prompt undeva în stânga ecranului.

          Şi după primul set pierdut în faţa Kvitovei cu 4-6, încep să iasă din spuma mării pe suprafaţa asfaltului mingile câştigătoare. Sorana însăşi capătă statura unei zeiţe şi câştigă setul următor cu 7-5. În arena de la Toronto se plimbă cu multă graţie fata frumoasă de la Targovişte şi parcă Turnul Chindiei de la ea de acasă capătă o altă dimensiune, dominând ca o falnică umbră terenul de joc.

          Nici nu ştiu ce repede a trecut timpul dincolo de miezul de noapte şi scorerul meu deja înscrisese, cu mână sigură, 4-0 pentru Sorana noastră în decisiv. Urmează un mic respiro sancţionat cu un ghem pierdut după care lucrurile se reaşează în matcă. Meciul se încheie făra comvulsii, marea e liniştită şi Sorana poate să împartă zâmbete adevărate fotografilor pentru victoria ei.

          Dacă s-ar lua în serios şi Sorana, şi Simona, şi Ruxandra, tinere şi talentate cum sunt, aceste prinţese ale Carpaţilor ar constata că pe capul lor stă atât de bine coroana...

          În turneul de la Toronto Sorana Cârstea a depăşit până acum pe Olga Savciuk, Caroline Wozniacki(fostă nr 1 mondial), Jelena Jankovici(fosta nr 1 mondial), iar azi noapte pe Petra Kvitova(nr 7 WTA). Cine mai urmează?... În semifinale Na Li

2 comentarii:

  1. orghe Gheorghe draguta domnisoara

    acum 8 ore · Îmi place · 1

    RăspundețiȘtergere

  2. Birleanu Schengen Ionel Turnul Chindiei ,o reprezinta!Sa nu uitam ca Targovistea a fost la un moment dat capitala tarii!BRAVO SORANA!

    acum 7 ore · Îmi place · 1

    RăspundețiȘtergere