miercuri, 13 iulie 2011

Etnobotanice – Ştirul sălbatic la Antena 3

  Ca tot romanul imparţial, butonam aseara telecomanda şi de la B1  unde Turcescu, mai ceva ca Bute, îl prinsese în corzi pe bietul Claudiu Iordache şi-i tot dădea “lovituri de stat”, sub centura de castitate a revoluţiei ţesută de doamna Nina, răbdătoare , pe când domnul Iliescu precum Ulise, scria pe centură istoria, pe care după eveniment, prin decret prezidenţial i-a încredinţat-o, pe centură, naivului timişorean spre  păstrare ca Sfintele moaşte la Institut.
Realitatea   tocmai decolase elicopterul bietului Boc. (ăla cu nepotul urcat în afara legii, la bord). Înnebunise antiaeriana şi tunurile.     
Măi oameni buni! v-a luat canicula cu totul, v-aţi gândit? Incă un mandat guvernamental şi prins de grijile ţării, n-are cum să-şi mai cunoască nepotul? Cum chemaţi voi DNA-ul, Parchetul, că omul şi-a plătit biletul.
Şi-am ajuns la celălalt Mogul, la Antena 3 unde presteză doi zmei.
– Sunt Dana Grecu şi am doi copii(…) zice.
Tu, Radu Tudor, ai fii şi fice?...
– Suntem cel mai urmărit post de ştiri!
Am prins sigur un fir. Deschid Dex-ul  şi citesc.
Ştir – o iarbă folosită din vechime de azteci, cu un puternic gust de nucă. Micile seminţe dau un gust piperat care poate îmbogăţii mâncărurile. Aztecii vedeau acest condiment ca pe o puternică sursă de energie terestră. Ştirul sălbatic (Amaranthus poligamus), se bucură de o mare faimă pentru calităţile afrodiziace, este un bun stimulator sexual.
Cum se utilizează. Se prepară un decoct din o lingură de rădăcină mărunţită, fiartă câteva minute în 250 mililitri de apă, din care se beau două trei căni pe zi. Aceste preparate se folosesc frecvent în tratamentul impotenţei, în ţări ca India şi Pachistan.
Unde se găseşte: Este cunoscută ca buruiană dăunătoare pentru orice fel de cultură, creşte pe suprafeţe întinse în grădini, pe ogoare, mai ales în zonele de câmpie şi fără îndoială, în studiourile Antenei 3.
De-aia dau ei cu nuca-n perete  şi toarnă în sosurile emisiunilor, piper, cât cuprinde.
Despre afrodiziace, înţeleg că e nevoie la Domnul Voiculescu în trust, ca să-i “ejaculeze”(scuză-ma Vanghele) oarece orgasm, potentului om de afaceri.
Vorbind serios, după mizeria făcută lui Funeriu, de aceşti doi incşi (nu e greşeală de sriere), Danei Grecu si lui Radu Tudor n-ar trebui să li se mai dea drumul pe sticlă să-i vedem în timpul dezmăţului. Sunt în stare să strice, Doamne fereşte, după atâta consum de ştir, şi diplomele de Bac, alea puţine câte sunt – ale copiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu